avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune bani depusi in banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune bani depusi in banca

buna seara am o intrebare am primit o citatie in care sunt chemat sa dezbat o succesiune a unui bun imobil( care imi apartine printr-un contract de cumparare-vanzare de la tatal meu ) iar una din surori insista sa merg si sa semnez succesiunea ca nu se intampla nimic,insa ce sa semnez cat timp eu am un contract de vanzare,m-am interesat la impozite eu dadeam tatalui meu sa plateasca impozitul dar nu am stiut ca el plateste tot pe numele lui ,ca la administratie nu este declarat cine avea obligatia sa declare apartamentul?este posibil sa fie succesiunea din oficiu atata timp cat eu am un extras cf pe numele meu ?notarul care a facut contractul a spus ca el a trimis mai departe contractul de vanzare cumparare si ca trebuia sa figurez,deci e posibil ca la primarie sa nu figurez?fratii spun ca nu vor parte dar insista sa semnez pa baza citatiei de mai sus intr-u-cat tatal meu,defunctul,a avut bani in banca si pt a putea sa-i scoata mama mea trebuie sa semnez si eu,deoarece nu se pot scoate banii fara semnatura unuia din copii defunctului.totodata au cerut si certificatul meu de casatorie,de ce daca nu au interes meschin?daca eu nu ma prezint poate mama mea sa scoata banii ?eu vreau sa o imputernicesc pe ea pt acesti bani dar nu sa semnez si sa dezbat contractul meu de vanzare cumparare.pot sa schimb notarul in alt judet,in judetul unde sunt banii depusi?notarul nu a vrut sa imi arate cine a deschis succesiunea ,cum pot eu sa aflu.va multumesc mult.
roxanam79 a scris:

pe citatie sunt invitat sa dezbat succesiunea privind bunul imobil al meu prin contractul de vanzare dar care a apartinut defunctului,adica tatalui meu eu nu am declarat acest bun nicaieri ca fiind proprietatea mea deoarece am considerat ca atata timp cat am un extras cf toate sunt ok,deci prin ceea ce scrie pe citatie ei pot dezbate sumele din banca ale tatalui meu?

Pentru ca nu l-ati declarat la Fisc (era obligatia dvs., in termen de 30 de zile de la data cumpararii), probabil cine v-a trimis citatia a scos de la rolul fiscal proprietatile ce au apartinut defunctului, iar dvs. nefiind inregistrat a aparut ca fiind al tatalui. Asa cum ati fost sfatuit si mai sus, mergeti la dezbaterea succesiunii, nu aveti de ce sa va temeti, proprietatea dvs. este sigura avand contractul de vanzare cumparare si intabularea in Cartea Funciara. In ce priveste suma de bani, nu o va putea folosi nimeni pana nu se dezbate succesiunea. Dvs, in calitate de mostenitor, trebuie sa va exprimati optiunea (ori renuntati.. dar atentie!!! daca renuntati, veti renunta la TOATE bunurile care au apartinut defunctului... ori acceptati succesiunea, iar apoi dati o procura mamei dvs. sa ridice si cota dvs. de bani). Notarul doar respecta procedurile succesorale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local? roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cosmin311 cosmin311 Acum o saptamana a murit mama. Apartamentul cu 2 camere in care stau este al mamei adica e trecut pe numele ei inainte de casatorie. Tata a divortat de mama de ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)