in ianuarie am aflat ca societate la care am fost actionar pana la sfarsitul anului trecut are o datorie neplatita de cateva mii de lei la un furnizor pe care nu intentioneaza sa o plateasca,pot fi actionata in istanta sau mai rau sa-mi fie urmarite bunurile spre executare ca pers fizica pentru ca acestia sa-si recupereze banii,mentionez ca nu eu am fost actionar majoritar sau administrator al societatii si nu am fost mereu informata de "actiunile si obiceiurile" celor din conducere fiind mereu plecata din tara // mii de multumiri tuturor :D
Nu veti fi urmarita pentru datoria societatii.
Aceasta s-ar putea intampla doar in cazul extrem in care, daca furnizorul neplatit ar declansa impotriva societatii procedura insolventei si s-ar descoperi ca insolventa a fost generata de actiunile sau inactiunile de rea-credinta a celor din societate, persoanele fizice - administrator si/sau asociati ar putea sa fie trasi la raspundere pe calea unei actiuni separate. Situatia tragerii la raspundere a asociatilor pentru datoriile societatii este foarte rar intalnita.
Dumneavoastra spuneti ca nu ati avut calitatea de administrator si nici nu detineati controlul majoritar, astfel ca - nu va faceti probleme!
Mult succes!