avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu o datorie de care nu tocmai raspund
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu o datorie de care nu tocmai raspund

in ianuarie am aflat ca societate la care am fost actionar pana la sfarsitul anului trecut are o datorie neplatita de cateva mii de lei la un furnizor pe care nu intentioneaza sa o plateasca,pot fi actionata in istanta sau mai rau sa-mi fie urmarite bunurile spre executare ca pers fizica pentru ca acestia sa-si recupereze banii,mentionez ca nu eu am fost actionar majoritar sau administrator al societatii si nu am fost mereu informata de "actiunile si obiceiurile" celor din conducere fiind mereu plecata din tara // mii de multumiri tuturor :D
daca e asa cum spui poti sa fi linistita in privinta asta
Nu veti fi urmarita pentru datoria societatii.
Aceasta s-ar putea intampla doar in cazul extrem in care, daca furnizorul neplatit ar declansa impotriva societatii procedura insolventei si s-ar descoperi ca insolventa a fost generata de actiunile sau inactiunile de rea-credinta a celor din societate, persoanele fizice - administrator si/sau asociati ar putea sa fie trasi la raspundere pe calea unei actiuni separate. Situatia tragerii la raspundere a asociatilor pentru datoriile societatii este foarte rar intalnita.
Dumneavoastra spuneti ca nu ati avut calitatea de administrator si nici nu detineati controlul majoritar, astfel ca - nu va faceti probleme!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator decedat cristaioan cristaioan Societatea la care sunt actionar are de incasat o creanta de peste 200000Ron de la alta societatea la care administratorul a murit (administratorul detinea si ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri in privinta raspunderii administratorului mitracher mitracher [u]Situatia de fapt:[/u] Creditorul (societatea de leasing) recupereaza autoturismul de la debitor (SRL cu asociat unic), in urma neplatii a 2 rate si ... (vezi toată discuția)