avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Mers - Mers Fara Lumini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Mers - Mers Fara Lumini

Pe data de 17/08/2013 in localitatea Ianca, judet Braila am fost oprit de un echipaj de politie si am fost amendat ca nu am mers cu luminile de intalnire. Plecasem din parcare si strada fiind iluminata am mers 2-3 metri cu pozitiile fara sa-mi dau seama.

Procesul verbal nu mi se pare corect intocmit, deoarece pentru lumini neaprinse se da 2 puncte penalizare (eu am permis de UK), iar politistul de proces verbal a scris 3 puncte penalizare, dupa mai jos a scris 2 puncte penalizare si a incercuit 2 ... iar la suma de platit in 48 de ore ... a scris .. ori 90 ori 80 ca nu se intelege bine ... asa mi-a zis si politistul care mi-a inmanat procesul verbal azi (precizez ca pe data de 17 nu am semnat procesul verbal) ... iar suma de platit in 48 de ore nu este precizata si in litere ...

Ce imi recomandati sa fac ? Sa fac contestatie ? Cum ar trebuii sa sune contestatia ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:33, 4 Septembrie 2013
Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
11. nerespectarea obligaţiei ce revine conducătorului de motocicletă sau moped de a avea în funcţiune, în timpul zilei, luminile de întâlnire în circulaţia pe drumurile publice;

clasa a II-a = 4 sau 5 puncte-amendă x 80 lei/pct
2 zile lucratoare = 1/2 din minimul amenzii ( 2 pct x 80 = 160 de lei)

Motivele invocate nu vor conduce la anularea procesului verbal de contraventie.
scrie ... 240 lei sa platesc dupa cele 48 de ore .. si in plus .. oricum suma de platit nu este scrisa foarte clar si nici in litere .. ce imi recomandati .. sa platesc amenda ? sau sa fac contestatie ...
Ce articol este trecut in procesul verbal?

Pentru lumini amenda este cea prevazuta la art. 100/1/11 adica minim 4 puncte amenda.

Poate v-a trecut o contraventie care este incadrata la art. 99 sanctionata conform clasei a I a (2-3 pct amenda) adica 3 x 80 = 240 leisi, atunci veti plati 1/2 din minim, respectiv 1/2 x 2 pct x 80 lei = 80 lei ceea ce ar justifica cei 80 de lei in primele 2 zile lucratoare.

Parerea mea este sa platiti amenda in termen de 2 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie ewe ewe Fiul meu a primit azi o amenda de circulatie pentru depasirea vitezei . Pe o prtiune de drum pe E60 limita este de 50 km/h , si cica el a mers cu 71km/h. A ... (vezi toată discuția)
Amenda traversare strada prin loc neprmis cristian1_ cristian1_ Azi am fost amendat pentru traversare prin loc nepermis. As vrea sa stiu ce pot sa obtin daca o sa contest amenda pentru ca agentul a gresit o litera din ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar incardare gresita ca puncte ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru contestarea unei amenzi auto. Pe un drum din VL cu viteza max 50km/h am fost inregistrati cu 82 km/h de o masina ... (vezi toată discuția)