avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua- drepturi in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua- drepturi in concubinaj

Am si eu o intrebare am stat in concubinaj timp de 7 ani de zile cu o fata 1 an am fost ambi la munca in Spania dupa ce ne-am intors ea a plecat din nou cu gandul sa ma ia si pe mine in 2 sapatamani ,:sorry:ea acolo a cunoscut pe altcineva si ne-am despartit acum ma ameninta ca vine in tara si am da in judecata sa o despagubesc bani care ia muncit si ia-m bagat amandoi in casa poate sa imi faca ceva atata timp cat nu am avut casatorie incheiata.Va multumesc astept un raspuns urgent.
Pe numele cui este casa?
Concubina poate solicita despagubire pentru contributia sa la ridicarea constructiei chiar daca nu ati fost casatoriti, Probe: acte si martori , expertiza de evaluare .
Casa este pe numele meu si impreuna cu ea am facut o temelie langa casa si am cumparat BCA cat a fost ea plecata eu am ridicat casa acum ma ameninta ca vine sa o despagubesc chiar poate sa ma dea in judecata?
Si am uitat sa mentionez ca avem si o fetita impreuna copilu este pe numele meu dar o creste mama fostei mele concubine!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Sumele de bani investite in vederea edificarii constructiei pot fi solicitate in instanta de catre fosta concubina a dumneavoastra.

Desigur, respectand termenul general de prescriptie, de trei ani ( altminteri, actiunea va fi respinsa ca fiind prescrisa, fiind incidenta prescriptia dreptului material la actiune ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate - bani primiti acum multi ani ciprianism ciprianism Buna, am un amic care este amenintat de persoana cu care a stat in casa mai multi ani in concubinaj, fara acte. Acum vreo 10 ani el avea nevoie de ceva ... (vezi toată discuția)