avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin avalizat / avalist decedat
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin avalizat / avalist decedat

As avea o intrebare:

Socrul meu a accesat o linie de credit pentru SRL-ul in care este asociat (50%) / administrator.
Linia de credit a fost garantata cu un bilet la ordin avalizat de el. Intre timp a decedat, iar firma nu dispune de bunuri care sa acopere valoarea liniei de credit.
Ce se intampla in aceasta situatie? Raspund mostenitorii cu bunurile proprii?
Cel mai recent răspuns: corina2810 , utilizator 21:24, 27 Martie 2009
Daca mostenitorii accepta succesiunea de pe urma defunctului pot raspunde cu bunurile din masa succesorala .
Multumesc pentru raspunsul anterior.
Ar mai fi o intrebare: la data la care se intra in litigiu cu banca, succesiunea este deja facuta, unele bunuri sunt deja vandute, iar pe numele defunctului nu mai este nici un bun. In aceste conditii, se poate ca mostenitorii sa raspunda cu bunurile mostenite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit ilobog ilobog Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un srl cu 2 asociati (50+50%, care sint si administratori) a obtinut o linie de credit la o banca, garantia fiind citeva ... (vezi toată discuția)
Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie? minouche minouche Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate ... (vezi toată discuția)
Taxa deschidere succesiune de tip inventar pf si pj nicoletaburuiana nicoletaburuiana DORESC SA STIU UN PRET ESTIMATIV DE LA NOTAR PE DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR problema se pune in felul urmator: tatal a 2 copii se recasatoreste si ... (vezi toată discuția)