avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

exista un partaj, sotul renunta la partea sa in favoarea sotiei( proprietatea a fost cumparata in timpul casniciei), dar sotul are un copil din alta casnicie.

copilul poate ataca in instanta proprietatea la care renunta tatal in favoarea sotiei?

care este cel mai sigur mod de a transfera intreaga proprietate sotiei fara ca copilul sa obtina vrn drept?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:04, 5 Septembrie 2013
Daca partajul s a facut cu sulta copilul la decesul sotului nu poate cere reductiunea donatiei daca i se incalca cota de rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta mai sigura si mai ieftina de instrainare a unui bun obtinut prin succesiune. colceriumari-bv colceriumari-bv Dupa decesul tatalui, am dezbatut masa succesorala intre mama sora si frate, desi exista o \"intelegere verbala stramoseasca\" ca sora sa renunte la cota ei ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Mostenire donata Dafina Dafina Buna Ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu a murit in 2001. S-a facut succesiunea la vremea respectiva iar eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)