avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa tagada de paternitate se poate totusi acorda ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa tagada de paternitate se poate totusi acorda drept de vizita?

daca se castiga un proces de tagada de paternitate la 5 ani ai minorului, tatal impotriva caruia s-a introdus tagada poate obtine drept de vizita? mentionez ca isi doreste f mult copilul. exista relatie de atasament cu copilul, insa e un iresponsabil cand e vorba sa il ingrijeasca
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:17, 5 Septembrie 2013
Buna ziua,
Sunt cateva neclaritati:
Ori este un tata biologic iresponsabil ori nu este tata biologic.
Daca este tata biologic iresponsabil, nu i se poate tagadui paternitatea ci doar autoritatea parinteasca si atunci nu i se poate lua dreptul la contacte cu copilul sau.
Daca nu este tatal biologic, daca l-a crescut pana la 5 ani, moral ar avea dreptul sa aiba in continuare legaturi cu acesta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
nu e tatal biologic. moral ar avea dreptul? eu intreb legal, nu moral!!! nu moral ma intereseaza pe mine. consider ca moral era ca copilul sa nu fie martor la multe scene ale celui care se da tata, la consumul lui zilnic de alcool, la abuzurile mamei de catre acesta. asa ca, in speranta ca nu v-am suparat, rog un raspuns conform legislatiei in vigoare, nu moralitatii. pt aia mergem la biserica
Dreptul de vizita il poate obtine parintele minorului.

Din moment ce, prin sentinta judecatoreasca s-a stabilit ca el nu este tatal biologic al minorului, inceteaza toate drepturile si obligatiile ce le avea.
Legal doamna, legal vorbim. Chiar daca se va dovedi ca nu ii e tata biologic, in virtutea faptului ca l-a crescut, poate castiga dreptul sa il viziteze.

art 438 (2) noul cod civil
In cazul in care admite o actiune in contestarea filiatiei, instanta poate stabili, daca este cazul, modul in care copilul pastreaza legaturi personale cu acela care l-a crescut.

interventie moderator
@farcas alexa, nu deschideti subiect nou pe aceeasi tema, continuati subiectul deschis., multumesc. Acest subiect se va inchide.

Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Paternitate marian1268 marian1268 sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - divort, tagada paternitatii, conditii program de vizita minor SabiSoso SabiSoso As avea nevoie de un raspuns si o solutie a aunei probleme in care sunt implicata si anume: sunt desparita de sot, dar nu divortati inca, am un copil cu un alt ... (vezi toată discuția)