avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa rece pentru ...apa calda!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa rece pentru ...apa calda!

Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? " 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat n Kcal pt incalzirea apei , costul total NUMAI pt. incalzirea apei este de 1392,31 lei( pentru 265 mc) .
Ce rubrici faceti? Apa rece(pt calda si rece consumata la un loc), apoi rubrica speciala pt. costul incalzirii apei? Cum faceti in situatia cand pe langa apa contorizata exista si cantitati de apa care se pierde si care se imparte la toti in mod egal??? va spun ca este mai complicata decat contabilitatea unei firme nu prea mari. Si cum impartiti 24,6 taxa nou infiintata din factura de apa, asta fara TVA? Nimeni dintre locatari nu intelege explicatiile acestea, apoi oamenilor nu le vine sa creada ca "pretul" incalzirii este mai mare decat pretul apei. Pe de alta parte, se descarca si ei pe cine pot...adm, pres, dar nu au nici rabdare nici cunostinte sa inteleaga cum e cu apa calda pt. apa rece si ce rubrica este aceea cu Radet pt. apa calda? Azi am incercat sa explic cenzorului...la unele asoc. se recalculeaza listele...????
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:50, 25 Februarie 2010
Este razmerita in asociatii...in unele s-au scos listele la presiunea proprietarilor. In general ei tipa, acuza, daca vrei sa le explici dpdv contabil, ori nu au rabdare, ori nu pot intelege (nefiind meseria lor), oricum uneori se cer explicatii urland, vrei sa le explici si...ori tipa, ori spun ca nu au timp sa asculte,dar acuza in continuare... Facand o analiza a facturilor de la furnizori pe lunile NOV-DEC-IAN-FEB, si considerand nov.100%, avem : dec: 245%, ian: 321%, feb: 348%.
Aceste lucruri ar trebui sa fie explicate, afisate iar oamnii sa inteleaga. Daca insusi directorul ANRE spune la TV ca l-au inselat la energie electrica?!Vorbesc de regii, caci amaratii cu ascensorul, interfonul nu au majorat preturile, cu toate ca sunt sigura ca le este greu.
Cred si eu ca la asemenea cresteri oamenii nu mai au rabdare sa li se explice. Eu nu inteleg asemenea cresteri. La mine in asociatie Nov 100%, Dec 110%, Ian 140%, Febr 102%. Si in toti anii trecuti situatia este cam asa. Astept cu interes luna martie.
dna elga..e scrisul dvs?...:RADET (cum ati inteles si Dv) factureaza din ianuarie NUMAI costul agentului termic folosit la incalzirea apei calde (adica costul energiei termice). Din start trebuie sa va spun ca acesta (in functie de cat este apa de calda sau fierbinte sau calaie) este mai mare decat costul apei reci - la mc. 1 mc de AC (agent termic) poate costa 4.5 lei sau 4.9 sau 5 lei, deci e variabil. Gcal utilizate de consumul unei scari sunt masurate pe contorul de scara si acesta il veti regasi pe factura de RADET."
cred ca era vb si de nemultumirile pt ag termic pt incalzirea apei reci....daca nu ..scuze pt deranj.....
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
proprietaru, utilizator
buna ziua !
am si eu un subiect de discutie referitor la 'apa rece pentru ...apa calda' , - daca trebuia sa deschid topic nou - imi cer scuze si o sa procedez ca atare. Iata problema:
Intr un bloc cu 2 scari A si B (cate 19 apart pe scara) exista o asociatie de locatari cu un datornic cu multe restante la intretinere (la scara B).La un moment dat se hotaraste de comun acord separarea acestora si infiintarea a 2 asociatii de proprietari - fiecare cu problemele ei , separarea fiind consimtita de un act notarial care rezolva impartirea problemelor financiare.S au separat toate cheltuielile , mai putin apa rece -pt ca exista un singur contor - aici s a convenit - fara vre un alt document in afara de intelegerea verbala impartirea in 2 parti egale a facturii (desi la scara A locuiau cu 15 persoane mai mult).In momentul separarii , apa calda era oprita, dar dupa separare , scara A a inceput sa primeasca din nou apa calda de la RADET.Cativa ani totul a fost bine , fiecare si a platit darile catre Apanova , dar in momentul cand a aparut noua factura cu 'apa rece si canalizare aferenta apei calde ' scara A a solicitat ca scara B (care intre timp s a dotat pe majoritatea apartamentelor cu centrale termice de apartament) sa plateasca jumatate din aceasta factura -desi ea este adresata strict pt scara A, pe motiv ca cei de la scara B folosesc din apa rece pentru a obtine apa calda.Mentionez ca pe toata perioada de cand functioneaza cele 2 asociatii de proprietari scara A a avut constant 15 persoane mai mult decat scara B. V as ruga , daca se poate ,sa mi dati o solutie pentru situatia nou creata prin aparitia facturii -apa rece aferenta apei calde si sa mi specificati daca ea este o solutie legala sa u daca e doar o parere.
Va multumesc!
Factura de la Apa Nova cuprinzand apa rece pentru apa calda se adreseaza numai celor care folosesc apa calda de la RADET.
De la inceputul anului 2009 RADET nu mai factureaza costul apei reci, ci da informatiile cu privire la volumul consumat de apa calda la Apa Nova care factureaza separat acest consum pentru apa consumata, evident la pretul apei reci, RADET, facturand numai Gcal cu care incalzesc acea apa..
.............................
Deci, inca o data, factura de apa rece pentru apa calda se plateste de cei care se aprovizioneaza cu apa calda preparata de RADET.

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)