avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa rece pentru ...apa calda!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa rece pentru ...apa calda!

Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? " 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat n Kcal pt incalzirea apei , costul total NUMAI pt. incalzirea apei este de 1392,31 lei( pentru 265 mc) .
Ce rubrici faceti? Apa rece(pt calda si rece consumata la un loc), apoi rubrica speciala pt. costul incalzirii apei? Cum faceti in situatia cand pe langa apa contorizata exista si cantitati de apa care se pierde si care se imparte la toti in mod egal??? va spun ca este mai complicata decat contabilitatea unei firme nu prea mari. Si cum impartiti 24,6 taxa nou infiintata din factura de apa, asta fara TVA? Nimeni dintre locatari nu intelege explicatiile acestea, apoi oamenilor nu le vine sa creada ca "pretul" incalzirii este mai mare decat pretul apei. Pe de alta parte, se descarca si ei pe cine pot...adm, pres, dar nu au nici rabdare nici cunostinte sa inteleaga cum e cu apa calda pt. apa rece si ce rubrica este aceea cu Radet pt. apa calda? Azi am incercat sa explic cenzorului...la unele asoc. se recalculeaza listele...????
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:50, 25 Februarie 2010
asta e clar , va multumesc pt raspuns.
Dar , pt cazul in care se reclama intelegera amintita mai sus -de impartire in mod egal a facturii de apa rece - cum credeti ca ar trebuit facut un calcul cat mai corect , ca sa multumeasca ambele parti , pana la separarea definitiva.Mentionez ca pe ambele scari exista contorizare de apartament pt apa rece si calda acolo unde e cazul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati mers din greseala in greseala...si acum cand s-au complicat lucrurile nu stiti de unde sa apucati problema.

In primul rand despartirea pe scari trebuia facuta legal prin constituirea asociatiilor pe fiecare scara. Asta insemna ca si furnizorii lucrau cu fiecare in parte, nu cu unul singur si in cadrul blocului...locatarii impart cheltuielile intre scari cum ii taie capul.
In al doilea rand ati acceptat sa impartiti factura de apa rece fix pe jumatate, ceea ce e profund gresit, mai ales ca aveti contorizare de apartament.

V-am spus...impartiti factura de apa rece pentru apa calda intre cei care au apa calda de la RADET.
Eu nu stiu ce situatie aveti Dv. acolo ca sa va sugerez un mod de calcul.

Eventual....valoarea facturii acesteia care va vine de la Apa Nova si care are ca obiect facturarea apei consumata pentru apa calda...o adaugati la la factura de RADET si asa se constituie pretul apei calde asa cum se factura inainte vreme.
Mai mult de-atat, de-aici...de pe forum...nu stiu a va spune.

In tot cazul...faceti-va asociatii separate ca lucrurile se complica din ce in ce mai mult si stiti cum miroase lucrul amestecat.....

am amintit mai sus , exista deja 2 asociatii de proprietari , fiecare pe cate o scara.
singurul lucru care mai leaga cele 2 asociatii e teava de apa rece , pt care exista un singur contract deocamdata - iar pt aceasta teava s a convenit impartirea facturii in mod egal .Timp de 2 ani ,intelegerea a functionat bine , fiecare asociatie isi platea partea cuvenita , dar in al 3 lea an a aparut o noua factura de apa rece aferenta apei calde.Asociatia A a reclamat impartirea acestei facturi pt faptul ca asociatia B pt obtinerea apei calde foloseste apa rece din factura care se imparte in mod egal , pe cand asociatia A foloseste apa care vine pe o factura separata (care le este destinata in totalitate).
Bun, am inteles gresit chestia cu infiintarea asociatiilor.
Dar nu pricep in ruptul capului de ce, daca sunteti dotati cu contoare de apa in apartament, ati impartit pe din doua factura de apa rece?
Spuneti-mi, va rog, de la RADET primiti doua facturi separate? Daca da, pe aceasta factura de la Apa Nova, pe spatele facturii sunt defalcate consumurile pe cele doua scari.
Astept sa-mi raspundeti.
la radet exista factura doar pt asociatia A - ei au contract nou si teava separata cu contar pe scara.
Asociatia B figureaza ca titular pe vechiul contract deoarece aici a fost sediul asociatiei de locatari inainte de separare , dar apa calda era oprita cu vreo 5 ani inainte de separarea in 2 asociatii.Majoritatea celor din asociatia B au centrale termice de apartament . In momentul cand s a facut intelegerea de impartire a facturii de apa rece , nici una din asociatii nu avea apa calda si nici contorizarea nu era completa.

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)