avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru atipic - cum trec in CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru atipic - cum trec in CIM ?

Buna,

Am o alta situatie atipica - cum precizez in CIM ?

doresc sa angajez o persoana cu urmatorul program :

Saptamana 1
Luni - 6 ore (de la 16 la 22)
Marti - 6 ore (de la 16 la 22)
Miercuri, Joi, Vineri - liber
Sambata- 6 ore (de la 16 la 22)
Duminica - 6 ore (de la 16 la 22)

Saptamana 2
Luni, Marti - liber
Miercuri, Joi, Vineri - 6 ore (de la 16 la 22)
Sambata, Duminica - liber

si tot asa...

cat priveste salariul minim brut de 800 ron, eu cat trebuie sa dau minim avand in vedere ca numarul total de ore este mai mic decat programul normal ?

Mersi inca odata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 5 Septembrie 2013
Care este media duratei timpului de munca pe zi?
Sincer nu prea inteleg intrebarea.Programul va fi exact asa cum l-am scris.

Daca e sa fac o medie, pt saptamana 1 media ar fi : (6+6+0+0+0+6+6)/ 7 = 3,4 ore
Pt. saptamana 2 media ar fi : 0+0+6+6+6+0+0 = 2,6 ore

Sptamana 3 = Saptamana 1
Saptamana 4 = saptamana 2
Saptatama a treia si a patra ce program va avea ?

Saptamana I + II = o medie de 3 ore/zi.
Cum am spus :
Sptamana 3 = Saptamana 1
Saptamana 4 = saptamana 2

Daca fac o adunare pe toata luna ar veni 84 ore pe luna (24+18+24+18). Bineinteles ca asta depinde si decum cad zilele saptamanii in luna respectiva, poate deci fi mai mult sau mai putin de 84 de ore

Acum media la ce o calculez ? la zile calendaristice (4 saptamani * 7 zile = 28 zile) sau la zile lucratoare = 20 zile

In cazul mediei la zile calendaristice , media este de 84/28 = 3 ore/zi

In cazul mediei la zile lucratoare , media este de 84/20 = 4.2 ore/zi

totusi, cum trec in CIM ?
In acest caz, in c.i.m. mentionati :
- durata timpului de munca 4 ore/zi , inegal. Repartizarea programului de munca facandu-se ..... (treceti programul asa cum ati postat in Forum)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac aditional - 8 ore/zi inegal bubuxyz bubuxyz Este corecta formularea de mai jos pentru lucrul in ture: \"durata timpului de lucru va fi in medie de 8 ore/zi, inegal. Repartizarea programului de lucru ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatilor Ella8945 Ella8945 Buna ziua, Am si eu o intrebare. De fapt, cand vine vorba de informare juridica si codul muncii am mai multe, dar pentru inceput as vrea sa stiu care imi ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim pentru timp partial bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am contract de munca cu timp partial 4 ore/zi 20 ore/saptamana. Pentru a aduce modificari la CIM pentru a reflecta timpul de lucru 1 zi cu 1 zi ... (vezi toată discuția)