avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 135 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce votati la referendumul despre euthanasierea ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce votati la referendumul despre euthanasierea cainilor maidanezi?

S-a intamplat o mare drama! un copilas de doar 4 ani a fost sfasiat de caini intr-un parc!!!! ce facem pentru a preveni ca aceasta drama sa nu se repete?

maine poate fi copilul tau, te-ai gandit........


va provoc la a discuta despre solutii viabile....si mai ales ce veti vota la referendum-l de pe 6 octombrie

nu doresc polemici si nici teorii sterile ci propuneri si justificari. spun asta deoarece vreau sa fie clar scopul in care am deschis acest topic si rog moderatorii sa cenzureze toate discutiile ce exced acestui cadru. cine doreste alte disutii poate deschide propiul topic.

Hai sa ne gandim , practic ce facem....suntem aici , acum si avem haite de caini pe strada.!
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 20:17, 5 Septembrie 2013
De acord cu absolut tot ce a scris anterior @trandafir2.
Cainii trebuie crescuti, ingrijiti, hraniti la curte. Cainii de apartament sunt scosi la "plimbare" in jurul blocului sau prin parcuri ptr a-si face necesitatile, nu am vazut pe nimeni care sa stranga dupa ei.
Nu exista decat un singur raspuns si acesta este Da, daca nu este adoptat de o persoana care sa il tina in curte/casa in termen de 5 zile, Aleluia, sa fie eutanasiati.
Fiind vorba (eu asa cred !) de avocatnet.ro, va rog cititi Decizia CCR nr. 1 din data de 11.01.2012 ! Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a afirmat ca CCR a declarat legea privind cainii vagabonzi ca fiind neconstitutionala deoarece textul e confuz si a ridicat o problema de demnitate.
,,E greu sa spun pe ce motiv a respins CCR legea cainilor fara stapan. Pe motiv ca eutanasierea nu este un lucru normal, este impotriva demnitatii umane. Imaginati-va un camp imens pe care sunt 200.000 de caini si cativa oameni care ii omoara. Ati vrea sa va uitati acolo, sa vedeti imaginea asta?
Ati vrea sa fiti unul dintre cei care ii omoara? Deci este vorba nu doar despre demnitatea omului care se uita, ci si despre cea a celui care este pus sa faca acest lucru. Dar nu asta este neaparat motivul constitutional, asta este un altfel de motiv, este un motiv pe care o sa-l inteleaga cine poate sa-l inteleaga"
, a declarat presedintele Curtii Constitutionale
Revin...Citeam ca unul, destept tare, a zis ca binele omenirii începe de la binele meu. Să-l aud pe ăla în stare să-l contrazică argumentat! Să-l văd pe gânditorul capabil să comită voios şi senin un aforism potrivit căruia, binele omenirii ar trebui se înceapă cu nenorocirea sa. Deci : daca am caine si n-am copii, gandesc intr-un fel, daca am copii si n-am caine gandesc intr-altfel s.a.m.d. Luati toate combinatiile si veti vedea cate opinii/pareri se nasc. Doua vorbe despre interesul public. Este un interes privat sustinut de grupul cel mai numeros, mai vocal, sau, ATENTIE ! cel mai influent !. Exemplu de grup influent, de actualitate : grupul ofiterilor din MAN (unii senatori !), care au ,,reusit\" sa-si cumpere doua sau mai multe locuinte din fondul ministerului la pretul unei custi din cele construite de dl Oprescu pt. cainii vagabonzi.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
DlGoe, utilizator

Urmarind legatura de mai jos ajungeti la un subiect cu aceeasi tema, altfel formulat:
www.avocatnet.ro/content/for...

Mai sunt doua (si unul inchis) pe forum, cu aceeasi tema. Le gasiti la: Discutia la moda, Sa schimbam impreuna legea…
Inchid acest topic si va rog sa discutati in cadrul celor ramase deschise.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Muscat de cainii comunitari, cui ma adresez daca sunt plimbat de la o institutie la alta? Desertwell Desertwell Buna ziua, Locuiesc intr-un oras plin de caini comunitari, care sunt multi,liberi si foarte agresivi.Au fost muscate zeci de persoane, care au depus ... (vezi toată discuția)
Este posibila eutanasierea cainilor agresivi? Pixelut Pixelut Buna ziua, as dori sa stiu daca este posibila eutanasierea cainilor comunitari agresivi. Iata textul de lege la care ma refer: OUG nr. 155/2001 privind ... (vezi toată discuția)