In urma divoetului incheiat in anul 2008, am incheiat in anul 2009, la un birou de mediere, un acord de mediere. La aceea vreme nu am fost indrumata spre pasul urmator de finalizare a acestui acord.
Ca urmare in acest an, cand am aflat mai multe despre mediere, am depus la judecatorie acest acord pentru a fi investit.
Au cerut o serie de acte privind bunurile inscrise in acest acord, precum si achitarea unei taxe, pentru ca in final cererea mea sa fie respinsa- dezinvestire.
Ce as mai putea face in continuare? Cui sa ma adresez pentru a finaliza acest act
La data la care a fost incheiat acordul de mediere privind partajul bunurilor comune, exista posibilitatea de a vi se restitui integral taxa de timbru, daca il depuneati in instanta si solicitati o hotarare de expedient.
In prezent trebuie sa apelati la instanta pentru a constinti acel Acord de mediere, in conditiile Art. 11 lit.a, din Ordonanta cu taxele de timbru:
(1)Alte categorii de cereri se taxeaza dupa cum urmeaza:
a)cereri prin care partile solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor, inclusiv cand este rezultata din acordul de mediere - 20 lei; in cazurile in care intelegerea sau acordul de mediere priveste transferul dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unuia ori mai multor bunuri imobile, la aceasta suma se adauga 50% din valoarea taxei care s-ar datora pentru actiunea in revendicare a bunului cu valoarea cea mai mare dintre bunurile care fac obiectul dreptului real transferat. In cazul in care intelegerea sau acordul de mediere are ca obiect partajul, la taxa fixa se adauga 50% din valoarea taxei calculate potrivit art. 5;
Asteptati motivarea si in functie de ea sa actionati.
Daca va grabiti aveti si posibilitatea de a solicita autentificarea acordului la un notariat. Demersurile trebuiesc facute impreuna cu fostul sot.
Dupa ce primiti hotararea mergeti cu ea la avocat ca sa analizeze cazul.
Este greu de spus ce sa faceti fara a se vedea actele si modul in care :
V-ati inteles.
Inteleg ca nu ati avut avocat...
Taxa de timbru
simonapauna2004
Buna seara!Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu taxa de timbru daca o mai pot recupera.Dupa ce am terminat divortul,am bagat partajul in anul 2010 ,dar ne ... (vezi toată discuția)