avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... DEPASIRE TERMEN DEPUNERE CERERE RECURS
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

DEPASIRE TERMEN DEPUNERE CERERE RECURS

AM O PROBLEMA DESTUL DE GRAVA SI NU STIU DACA SE MAI POATE FACE CEVA...AM FACUT RECURS LA ORDONANTA PRESEDINTIALA OBTINUTA DE SOTIA MEA.PANA AICI TOATE BUNE.DOAR CA MOTIVELE DIN CERERE S-AR PUTEA SA FI DEPASIT CELE 5 ZILE .MAI AM CE SA FAC DACA INTR-ADEVAR E ASA.?
In primul rand, incercati sa nu mai scrieti cu majuscule.
A fost data ordonanta cu citarea partilor?ca atunci e 5 zile de la pronuntare.
Daca nu, aveti 5 zile de la comunicare.
Si intr-un caz si in celalalt depasirea termenului are consecinte grave daca nu veti avea motive pentru a cere repunerea in termen.Se va invoca exceptia exercitarii tardive a caii de atac, se va admite si se va anul cerera de recurs. Daca sotia nu va invoca tardivitatea, este posibil sa o invoce instanta din oficiu daca va observa. Daca nu observa ( ceea ce e greu de crezut) va puteti considera norocos.
Mai aveti apoi, posibilitatea formularii contestatiei la executare, depinde pentru ce s-a emis ordonanta.

succes
av. Ileana Schwarz

Nu uitati totusi ca ordonanta se caracterizeaza prin vremelnicie, urgenta si neprejudecarea fondului, ceea ce inseamna ca e o solutie temporara pana la solutionarea fondului.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Ordonanta s-a emis pentru incredintarea fiului meu catre mama,pana la solutionarea fondului.Masura care s-a luat in lipsa de probe.A fost data ordonanta cu citarea partilor.In ordonanta se invoca niste motive aberante total neadevarate...nu exista absolut nici o dovada,absolut niciuna.va multumesc mult pentru atentie.Deci in concluzie sa inteleg ca daca exista motive intemeiate se poate repune in termen?
Din pacate nu veti reusi.
Puteti incerca sa invocati ca nu a fost redactata hotararea in termenul legal dar nu cred ca o sa va fie de ajutor.
Altceva oricum nu aveti ce face.

avocat Claudiu Lascoschi
Cand s-a pronuntat ordonanta, erati prezent?
Cand v-a comunicat-o? Cand ati depus recursul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta exercitarea autoritatii parintesti nouni80 nouni80 este procesul nr. 5 deschis de ex. in decurs de 2 luni.. .... nici nu mai am cuvinte....oare se poate incuvinta atata timp cat este deschisa o actiune pe fond ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii in ordonanta presedintiala cris_deo cris_deo Buna seara. anul trecut in 2009 in martie am deschis o actiune pt stabilire legaturi personale cu minorii pe cale de ordonanta presedintiala. Pe 19 august s-a ... (vezi toată discuția)