avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestare decizie debit- restituire indemnizatie CC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestare decizie debit- restituire indemnizatie CC

Ca urmare a neprimirii indemnizatiei de crestere copil de catre sotia mea, am fost nevoit sa contactez AJPIS pentru a afla motivul suspendarii. In urma contactarii am fost informat ca sotia mea a inregistrat si alte venituri care au dus la suspendarea indemnizatiei, conform legii. Necunoscand legislatia, ne-am dat seama, aducandu-ne aminte, ca un amic a rugat staruitor pe sotia mea sa accepte sa lucreze pentru Astra Asigurari promitandu-i ca va incasa comisioane aferente asigurarilor vandute catre cunostinte, si in plus i-a fost confirmat faptul ca nu este nici o problema ca incaseaza in acelas timp si indemnizatia de crestere copil.
In urma verificarilor am descoperit ca acesta i-a si facut sotiei mele un contract de mandat (de care nu am stiut) pe care la completat si semnat tot el.

Intrebarea pe care v-o adresez este urmatoarea:
Cum pot contesta decizia de debit, deoarece se poate dovedi ca acel contract de mandat nu este semnat de sotia mea, nu am stiut de el si in plus comisioanele care figureaza ca le-ar fi primit sotia mea (trecute pe o adeverinta eliberata de ei) sunt mai mari decat in realitate (pe baza extrasului de cont bancar).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 13 Septembrie 2013
Daca acel contract de mandat nu a fosr semnat de sotia dvs se poate cere anularea lui in instanta.
Multumesc!
Alta varianta nu ar mai fi?
Nu este, intrucat va trebui sa afceti dovada ca nu s-a realizat venituri in perioada mentionata de catre AJPIS.
Multumesc!
Va rog sa nu va suparati pe mine dar imi spuneti va rog si pasii pe care trebuie sa-i fac pentru anularea ctr-lui in instanta? (nu am mai avut de-a face cu instantele judecatoresti).
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
gorcea, utilizator
Se formuleaza o cerere de chemare in judecata de catre sotia dvs prin care solicitati instantei de judecata anularea contractului respectiv, intrucat lipseste acordul de vointa - contractul nefiind semnat de catre sota dvs., ci de catre o alta persoana.
Prin cererea respectiva puteti solicita si plata unor daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil INDEMNIZATIECC INDEMNIZATIECC Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Am nascut in luna IANUARIE 2012, si in martie am depus actele pentru indemnizatie de crestere copil (n-am primit nici un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinaserban84 alinaserban84 Buna ziua! Am doua probleme legate de indemnizatia crestere copil: 1. Am primit instiintare de la DPIJ ca in 3 luni ale anului 2010 (aprilie - iunie) am ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie crestere copil de catre agentia judeteana ptr plati si inspectie sociala cristideea cristideea Buna ziua. Am nascut in ianuarie 2012. Am incasat indemizatia de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. Azi am primit o decizie din ... (vezi toată discuția)