avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la banca

Am intrat in vizorul unei firme de recuperari datorii.Nu stiam de existenta acestei datorii decat cand am incercat sa accesez un credit de la o banca.Mi s-a adus la cunostinta de aceasta situatie.Nu imi aduc aminte sa fi luat vreun produs de la o cunoscuta firma de electronice si electrocasnice.Evenimentul ar fi avut loc in 2005.Cert e ca datoria mea si contractul a fost preluat de o firma de recuperari datorii.O suma foarte mare pentru mine..9000 Ron.Am sunat si mi s-a spus ca daca achit in o singura transa, beneficiez de o reducere de 50% din suma totala.As vrea sa termin tot circul pentru ca nu sunt o persoana care face datorii.Nici extindere da card nu am.Nu sunt genulStiu ca daca platesc e ca si cum recunosc ca am datorie.Dar,am nevoie de lichidarea contului pentru a accesa un credit.
.Daca achit e posibil sa mi se ceara si restul peste ceva timp?Pot avea incredere ca mi se va lichida datoria?
M-as duce sa vad dosarul si sa vorbesc cu ei.sa procedez ca la piata?Adica dau banii si in acelasi timp ,peste birou,imi inmaneaza haria de lichidare.Daca achit si in timp se razgandesc si mai cer bani?
Mentionez ca , vreau sa accesez un credit si imi trebuie o lichidare de cont de la aceasta firma de recuperare.
Cum trebuie sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:52, 6 Septembrie 2013
Din 2005 si pana azi ati mai primit vreo hartie de la ei, de la recuperatori, electrocasnice etc?
Daca nu, inseamna ca datoria s-a prescris.

Mai precis, banca v-a anuntat ca o firma de recuperari va urmareste? Apoi dvoastra ati sunat la firma? Sau cum?
Cred ca sunteti visul oricarui recuperator!
Nu cunoasteti de unde provine datoria, nu va prea intereseaza daca este adevarata sau nu dar vreti sa platiti o suma care nu este deloc neglijabila.:hm:
Cum trebuie sa procedati? In primul rand daca nu aveti cunostinta despre datorie il intrebati pe recuperator de unde si pana unde sunteti dator la firma binecunoscuta de electrocasnice.
In al doilea rand, daca vi se demonstreaza ca datoria este adevarata cautati sa demonstrati ca ati platit bunul respectiv, daca l-ati platit. Daca nu l-ati platit, verificati daca datoria nu a fost prescrisa, termenul mi se pare ca este de 3 ani daca nu ati mai fost notificat in acea perioada.
Daca nu vi se demonstreaza ca sunteti datornic atunci trebuie sa demonstrati dvs. acest lucru bancii de unde intentionati sa luati alt credit.
Daca platiti cei 50% si primiti dovada lichidarii creantei cum veti proceda in cazul in care o alta firma de recuperare va informeaza ca aveti datorii la alta firma de electrocasnice pentru un produs achizitionat in 2006 de care nu va amintiti?
Informati-va temeinic despre ce este vorba si apoi decideti daca platiti sau nu o datorie existenta sau inexistenta.
Am vrut sa acceses un credit la o banca.M-au verificat si asa am aflat de aceasta datorie.Pentru accesarea creditului imi trebuie o dovada in sensul lichidarii datoriei fata de firma de recuperare datorii.Initial,datoria a fost de 400 Ron la vremea aceea.
Nu m-au notificat.Nu au avut unde .Eu mi-am schimbat adresa din buletin si nu m-au putut lozaliza.
S-a prescris in trei ani?????
Ei nu m-au putut contacta deloc.....
Eu am sunat pentru a afla cee e cu datoria asta.Pana acum nu am vazu vreun contract semnat.O sa ma duc luni sa-l vad....Dar,daca e semnatura mea, din 2005 s-a prescris.Nu am primit notificari acasa.Nu au avut unde.Mi-am schimbat domiciliul
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
ianca12 a scris:

Ei nu m-au putut contacta deloc.....

Sa va arate dovada ca v-au notificat pana in 2009, dar si in ultimii trei ani, adica somatie.
Trebuiie sa aibe un dosar referitor la creditul si creanta dvoastra.
Nu va lasati intimidat, caci ei asta asteapta, de fapt din asta traiesc, ce mai ciupesc de aici de acolo etc
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
Am fost la firma de electrocasnice.Ei mi-au spus banca cu care au lucrat in 2005 .Am verificat la acea banca si nu m-au gasit in baza de date,motivand ca e un caz vechi.Am luat din nou legatura cu firma de electrocasnice si mi-au dat un numar de telefon al unui departament de credite.acolo mi s-a confirmat datoria si faptul ca ,contractul a fost vandut unei firme de recuperare datorii in anul 2008.Nu mi-au spus suma.Am sunat la firma de recupare si mi-au spus suma si faptul ca daca platesc in o transa beneficiez de reducere de 50% din suma totala de 9400 Ron .

Alte discuții în legătură

Firma de executare silita insistenta Livica Livica Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa barbone_2006 barbone_2006 acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 ... (vezi toată discuția)
Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)