avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident fara victime, alcool 0.6 in aer si fuga de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident fara victime, alcool 0.6 in aer si fuga de la locul accidentului

Buna ziua,

Am avut un accident cu masina, am intrat intr-un stalp de beton deci nu au fost pagube materiale in afara de masina. M-am panicat si am plecat de la locul accidentului dupa ce am vazut ca telefonul nu mai mergea sa sun.
Am fost retinut dupa aprox o jumatate de ora in apropiere si testat cu aparatul etilotest: 0.63 % in aerul expirat, ulterior 1.22 in sange.
Asta s-a intamplat in decembrie 2011 si doar anul acesta am fost chematla politie pentru inca o declaratie si la procuror.
Am mai intrebat un avocat si un jurist si ziceau ca aceste doua infractiuni nu se cumuleaza ci se da cea mai mare si probabil sa se dea cu suspendare.
Intrebarea mea este: in cazuri de genul acesta se da cu executare sau ati intalnit cazuri similare si aveti detalii?
Ar trebui angajat un avocat sau exista riscul sa creada judecatorul ca incerc sa scap oarecum mai ieftin sau ceva de genul acesta? Cei cu care am vorbit ziceau ca un avocat nu m-ar putea ajuta foarte mult in masura in care eu am recunoscut tot.
Intreb fiindca nu am mai trecut prin asa ceva si nu am intalnit pe nimeni cu un caz asemanator.
Sunt student, lucrez si nu am antecedente deci poate as avea si circumstante atenuante.
Am inteles ca se poate invoca un articol din codul penal (320 cred) ca eu recunosc toate cele mentionate si am cooperat pentru solutionarea dosarului.
In urma acestei invocari am inteles ca o sa se decida la prima infatisare si sa se dea verdict si ar ajuta oarecum in sensul ca as beneficia de o reducere din pedeapsa cu asta.

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
pradanel, utilizator
Cel mai recent răspuns: pradanel , utilizator 21:11, 7 Septembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai probabil (sau in mod sigur) veti primi o pedeapsa cu suspendare, daca erau si victime atunci era mai complicat. Un avocat este util in astfel de cazuri cu alcool..
Din cate am inteles a intrat in vigoare noul cod rutier in care limita superioara a alcoolemiei incadrata la contraventie de 0.8 s-a redus la 0.5.

Pedeapsa se aplica in functie de legea aflata in vigoare in momentul verdictului?

Daca aveti ceva idee sau parere, sau ati mai intalnit cazuri de genul acesta, ce pedeapsa e posibil sa iau?

Multumesc mult! O zi placuta!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
pradanel, utilizator
acest răspuns util
1.Ai inteles gresit. Nu a intrat in vigoare noul cod rutier.
2.Oricum, chiar daca ar fi intrat, nu se aplica retroactiv.
3. In general, un an. Plus/minus cateva luni... depinde.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt!
Oricum ramaneti si dumneavoastra la ideea ca e cu suspendare sau sunt si cazuri de executare in aceasta situatie?

O zi placuta!

Multumesc anticipat!
acest răspuns util
Nu va fi cu executare cu siguranta daca tot ce ati descris corespunde adevarului.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, conducere in timpul suspendarii dreamx2000 dreamx2000 Buna ziua. Va cer ajutorul in primul rand ca nu stiu ce sa ma mai fac. Povestea incepe asa: In data de 22.05.2014 in jurul orei 9AM am fost surprins de un ... (vezi toată discuția)
6 luni cu suspendare gabriel.todea gabriel.todea Buna ziua Am avut un accident rutier anul trecut in decembrie , mi s-a deschis dosar penal de catre politie si trimis in instanta deoarce vatamatul a avut ... (vezi toată discuția)
Plata daunelor este inclusă în pedeapsa cu privare de libertate sau separată de aceasta? Mimi78cc Mimi78cc O persoană care a condus un vehicul sub influenţa alcoolului, vătămând corporal din culpă persoanele din autoturismul cu care acesta a intrat în ... (vezi toată discuția)