avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata daunelor este inclusă în pedeapsa cu privare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata daunelor este inclusă în pedeapsa cu privare de libertate sau separată de aceasta?

O persoană care a condus un vehicul sub influenţa alcoolului, vătămând corporal din culpă persoanele din autoturismul cu care acesta a intrat în coliziune, a primit după patru ani de la comiterea faptei o pedeapsă cu executare de 3 ani şi 6 luni. Persoanele lezate nu au necesitat spitalizare îndelungată, doar de o zi, iar cel care a comis infracţiunea nu a încercat să ajungă la o cale amiabilă de rezolvare a problemei. După 4 ani, dincolo de pedeapsa cu privarea de libertate, i se cere plata de daune morale şi fizice de aproximativ 40000 lei. Întrebarea este: această daună nu se plăteşte implicit prin executarea pedepsei? Există posibilitatea ca după executarea pedepsei să i se ceară acea sumă fantastică? Menţionez că persoana în cauză este la prima abatere, nu a mai săvârşit niciun fel de faptă de natură penală. Presupun că cei care citesc acest mesaj ştiu că există cazuri în care un şofer poate ucide un pieton pe trecere, deplasându-se regulamentar, iar şoferul să scape doar cu suspendare, ceea ce nu este drept, fireşte. Aşadar, care este legea de fapt, cea a banilor?
Cel mai recent răspuns: Mimi78cc , utilizator 18:19, 22 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa plateasca asa cum a stabilit instanta, altfel poate fi executat silit.
Mai mult, o conditie pentru a se dispune liberarea conditionata, este sa isi îndeplineasca integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Victima unui accident rutier , are dreptul la despagubire, daune morale si materiale, In cazul dv cuantumul despagubirii a fost stabilit de instanta de judecata. Daca alcoolemia a fost mai mare de 0.8,,da, soferul vinovat va trebui sa plateasca aceasta suma catre victime sau catre compania de asigurari daca aceasta din urma efectueaza plata catre victime.
Evidentiati faptul ca victimele au fost spitalizate doar o zi,dar despagubirea se calculeaza in functie de traumatologie, numarul zilelor de IML stabilite de medicul legist, pierderile financiare rezultate in urma accidentului de catre victima s.a.m.d
Vă mulţumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident - ce patesc? noik noik am avut un groaznic accident am lovit o basculanta cu partea fata dreapta amicrobuzului meu in partea stanga spate a basculantei de unde a rezultat decesul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - ucidere si vatamare corporala din culpa, consecinte joc joc va rog sa-mi spuneti la ce articole se incadreaza soferul profesionist in urma accidentului rutier fara a incalca vreo legislatie rutiera [ viteza , fara ... (vezi toată discuția)
Accident 2008 cu vatamare corporala ionescu luminita ionescu luminita in seara zilei de 2.nov.2008 in Constanta, a avut loc un accident rutier provocat de catre o masina care a trecut fara a acorda prioritate de dreapta(era ... (vezi toată discuția)