avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident 2008 cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident 2008 cu vatamare corporala

in seara zilei de 2.nov.2008 in Constanta, a avut loc un accident rutier provocat de catre o masina care a trecut fara a acorda prioritate de dreapta(era tarziu, semafoarele nu mai functionau, erau pe galben intermitent).In urma coliziunii, (s-au declansat airbag-urile la ambele masini)o persoana di masina care circula regulamentar,s-a accidentat la mana, mai precis a avut mana rupta,aceasta necesitand peste 60 de zile de ingrijiri medicale.Mentionez ca aceasta persoana nu purta centura, stand pe locul mortului, cum se zice, fapt nementionat in procesul verbal.De la politie, dosarul a mers la parchet,spunandu-ne ca se va termina cu plata unei amenzi contraventionale.Dar cand a fost audierea la parchet i s-a spus ca datorita faptului ca cealalta persoana a avut peste 60 de zile de medical, procedura urmeaza sa mearga in instanta. Ce se va intampla in cazul acesta?Cum se poate termina?:
EXISTÃ o lege spec. care prevede obligația societății de asigurare de răsp auto de a despăgubi ..... până la 1.500.000 euro=D>
Interventie moderator Am rugamintea, daca ati uitat sa scrieti ceva, sa nu postati alte topicuri. Apasati butonul "raspunde" si scrieti tot ceea ce aveti de scris.
Multumesc!

Gabriela Pintea

ionescu luminita a scris:
Am uitat sa mentionez ca cea care a suferit d pe urma accidentului,a dat declaratie la notar, precum ca nu are pretentii, fiind atasata si la dosar.Multumesc.
Daunele materiale si morale vor fi platite de catre societatea de asigurari.
Dar se pune problema raspunderii penale. Eu nu am inteles care autoturism trebuia sa acorde prioritate de dreapta.
Ati fost dezinformati.amenzile contaventionale se dau numai dupa ce se da solutia in penal,ca o masura complementara,dar nu in caz de trimitere in judecata.
In situatia dvs.este vorba despre o vatamare grava din clpa care se cerceteaza din oficiu fara a fi nevoie de o plingere prealabila din partea victimei.pers.vinovata de producerea accidentului va fi condamnata cu suspendare si i se va anula p.c.
d.p.d.v. civil ,instanta va stabili despagubiri in functie de cheltuieli de spitalizare etc.
firma de asigurari raspunde in solidar cu soferul vinovat.
succes
declaratia notariala este o "liniste sufleteasca"pt.sofer ca a despagubit victima dar atata.problema se pune d.p.d.v penal .In orice caz instanta paote tine cont de aceste aspecte la individualizarea pedepsei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica accident cristyan cristyan Am avut un accident auto,intr-o intersectie semaforizata, la care nu au existat martori (doar in masina mea sotia si copilul), iar cea care a intrat in mine ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)
Am trecut pe galben și o dubă a intrat în mine. cum e posibil că poliția să îi dea dreptate lui când nu mi-a acordat prioritate, nu a frânat și nici nu a așteptat până la oprirea mea? AndreiP22 AndreiP22 Buna ziua, in urma cu câteva zile la intersecția Vatra luminoasă îmi vedeam de drum pe a doua banda apropiindu-ma de semafor să mă îndrept spre Piata ... (vezi toată discuția)