avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obiectiuni la nota de constatare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obiectiuni la nota de constatare

Buna ziua!

as dori sa imi spuneti daca semnezi o nota de constatare, a unui organ superior pe linie de servici ,si precizezi "cu Obiectiuni ce vor fi teimise ulterior" este legal?
Ca mi se impune un timp limita sa le formulez. E noraml? MUltumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 8 Septembrie 2013
Doar in cazul proceselor verbale de contraventie exista prevederi legale care reglementeaza modul de formulare al obiectiunilor, si anume art 16 alin 7 OG 2/2001, in temeiul caruia "agentul sanctionator este obligat sa aducă la cunoştinţa contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal".

In cazul dvs daca exista vreun document intern care sa reglementeze modul in care organul de conducere sau ierarhic superior audiaza subordonatii cu privire la desfasurarea unei anume situatii sau cu privire la o anumita actiune sau inactiune a acestuia, va trebui sa va supuneti procedurii prevazute in acel document. Oricum acestia trebuie sa aiba un temei in baza caruia solicita note explicative sau intocmesc note de constatare.
Daca e vorba de o cercetare disciplinara, atunci conf art 251 alin 4 CM in cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
Dati-ne mai multe detalii despre acesta problema.
Mesaj reeditat
Data post: Duminica, 8 Septembrie 2013, 07:52
Subiect: lamuriri la intrebarea anterioara


nickos


buna ziua!
este vorba despre urmatoarea problema:
lucrez in aceeasi unitate cu fiul meu. Acesta a fost batut in unitate si agresat cu corp ascutit(surubelnita) de conducatorul unitatii(mentionez ca e unitate de stat).Personal am apelat serviciul de urgenta. .In urma agresiunii medicina legala a emis certificat medico legal Acum problema e urmatoarea,eu am anuntat sefii ierarhici superiori ,si la 4 zile de la incident au venit 2 reprezentanti ,care au intocmit o nota de constatare in care nu precizeaza pentru ce au venit in unitate,in baza carui act doveditor ca au fost trimisi de cine si pt.ce.,incep nota de constatare :\": eu subsemnatul din cadrul..:\":.si indica compartimentul la care lucreaza.In nota precizeaza ca fiul meu nu a dorit sa le puna la dispozitie dovezile vatamarilor suferite.E legal sa ceara asta ,cand li se si precizeaza ca deja s-a intocmit dosarul de catre politie si este trimis la procuratura ?? Se poate depune si aceasta nota de constatare ca proba de presiune indirecta
asupra fiului meu ,scopul fiind acela de retragere a plangerii? mentionez ca eu detin a doua functie in unitate ,si prin comportamentul acestor doi reprezentanti s-au facut presiuni inca de la primul minut al sosirii in unitate asupra mea.Ecorect ca toata perioada(2 zile) acestui control sau ce o fi el ,cei doi sa petreaca serile,noptile iar dimineata sa intre in mod ostentativ in unitate aproape la brat cu agresorul(director) in fata tuturor salariatilor?ce le transmiti acestora?? Mentionez ca li s-au luat declaratii tuturor salariatilor .E corect ca pe aceeasi nota de constatare ,unde dezbati problema agresiunii,sa dezbati si probleme de servici ,pentru ca trebuie sa mentionez ca dintre toate compartimentele unitatii au verificat
pe cel de care raspund eu si fiul meu ?Si bineanteles ca au scris doar ce au dorit,de aceea intrebam anterior de timpul acordat pt.formularea obiectiunilor,ca voiau cat mai repede ca se grabeau sa plece(bineanteles impreuna cu directorul).Mai mentionez ca si nota de constatare a fost intocmita impreauna cu acesta,practic 2 zile nu s-a dezlipit de ei.Ce ma sfatuit? sa mai fac plangere la directorul general ,sau pozitia lor e clara si sa solicit sprijin la alte foruri? Nu este acesta un caz clar de abuz?
Va multumesc mult!

Mai precizez ca cei doi reprezentanti au pregatire profesionala total diferita de cea a compartimentului la care lucrez ,si mai vreau sa stiu daca ,desi am semnat nota si am precizat
ca voi face obiectiuni ce le voi trimite la termenul pe care ei mi l-au spus (,respectiv a doua zi ) ,pot renunta la obiectiuni si in locul lor sa inscriu ca nota de constatare nu are baza legala,
si ce pot invoca juridic,pentru aceasta afirmatie a mea? Nu avem sindicat la unitate .

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara delia25 delia25 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal pt abatere disciplinara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Recurs contraventie arr louisa louisa Buna ziua, As dori sa stiu parerea unei persoane care cunoaste aspecte legate de intocmirea unui proces verbal in urmatorul sens: La data X soferul ... (vezi toată discuția)
Raport intocmit de curtea de conturi la o institutie bugetara dorinjean dorinjean Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca raportul (cred ca asa se numeste) intocmit in urma unui control efectuat de curtea de conturi la o institutie bugetara ... (vezi toată discuția)