avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consultaþie litigiu cu asociaþia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consultaþie litigiu cu asociaþia de proprietari

1) Legislaţia actuală, legea 230/2007, HG 1588/2007 şi Ord. 1969/2007 care precizează condiţiile funcţionări asociaţiilor de proprietari, menţionând drepturi, oblgaţii şi sancţiuni atât pentru proprietari cât şi pentru comitet /preşedinte este obligatorie sau depinde de aprecierea unui număr de persoane constituite într-o adunare generală ?
2) După epuizarea etapelor (Sesizări către Aociaţia proprietari şi către SRAP de sector, ce demersuri legale şi către cine le pot adresa, pentru verificarea şi analizarea sesizărilor depuse, privind nerespectarea prevederilor referitoare la modul de calcul şi repartizare a cheltuielilor asociaţiei (HG 1588/2007)
Menţionez că, comitetul asociaţiei a desconsiderat total sesizările depuse, mai mult, bazându-se pe susţinerea apartamentelor cu consumuri incredibil de diminuate (sub 1 m.c. total apărece+apă caldă/persoană/lună, în timp ce pierderile de apă rece redistribuită însumează 180,00 m.c./lună la un număr de 127 pers. prezente) a promovat o campanie de denigrare şi învinuire la adresa mea şi a proprietarilor semnatari ai ultimelor sesizări depuse (peste 20%) determinându-i să nu mai participe la dezbateri.
Răspunsurile SRAP de sector, au fost evazive dar cu încheiere concludentă;
Primăria prin SRAP nu poate anula o hotărâre a ad. generale sau a unei şedinţe de comitet al asociaţiei de proprietari.
3) Varianta Plângere către judecătorie, ce etape impune, ce documente trebuiesc depuse şi mai ales ce costuri trebuiesc suportate de deponent ?
4) Ce posibilităţi legale, concrete şi cu costuri materiale minime, ne recomandţi ?
Vă mulţumesc !

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:10, 12 Septembrie 2013
Inteleg ca dv. reclamati diferentele mari de apa, in timp ce unii dintre locatari inregistreaza consumuri foarte mici.
Dar ce doreati sa faca comitetul executiv si n-a facut?

Va spun asta pentru ca atunci cand va veti adresa justitiei, va trebui sa invocati un articol de lege incalcat. Care este acela?
Interventie moderator
Am rugamintea sa postati mesajul pe care mi l-ati scris pe mesaj privat, aici, la acest topic, pentru ca ne aflam pe un forum unde discutam exact aceste probleme.
Eu sunt doar un moderator in acest forum si mi-e greu sa va dau un raspuns pe mesaj privat, pe un peticut de ecran.
Haideti s-o luam pe rand, cate o problema si sa o dezbatem aici, nu toate deodata, pentru ca altfel ne pierdem pe drum.

Ramane la vointa dv. daca doriti sa abordam aici problemele care va framanta.
Dar una cate una, va rog!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatii juridice asociatii proprietari dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua. Respectarea normelor legale de catre comitetul asociatiei, este obligatorie conform legislatiei actuale ? Articole de lege ... (vezi toată discuția)
Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)