avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare in urma unui proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare in urma unui proces

Buna seara,
in urma unui proces,in care mi s-a dat castig de cauza,firma trebuie sa ma reangajeze pe postul detinut anterior,fiind obligata sa-mi plateasca toate drepturile anterioare,plus chelt.de judecata,chelt.cu executrul judecatoresc.Intre timp am fost angajata la o alta societate,dar in acest moment sun t in somaj.
Am urmatoarele intrebari:
1.In cat timp de la reangajare(dansii au fixat data cand trebuie sa ma prezint la serviciu),au obligatia sa-mi achite toate drepturile salariale si tot ce e fixat in hotararea defiinitiva si irevocabila?
2.Cand ar fi mai corect sa-mi dau demisia din acest post si loc de munca(sunt constienta ca nu voi putea continua munca acolo in conditii normale)?
3.Ce am de facut vizavi de situatia cu somajul,adica trebuie sa anunt,voi avea intrerupere si ulterior voi ramane din nou in somaj,pana imi gasesc un job?
Am multe nelamuriri,dar cu amabilitatea d-voastra,poate ma pun in "curat"
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 16 Septembrie 2013
1.- In termen cel mai scurt posibil socotit de la dara ramenerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
2.- Puteti demisiona oricand, demisia fiind un act unilateral de incetare contract de munca.
3.- In caz de demisie NU aveti dreptul la somaj.
@bestlegis
va multumesc,aceste ranspunsuri nu ma ajuta,atat stiu si eu,am intrebat mai exact unele lucruri,mai in detaliu
@ eukyra

1.In cat timp de la reangajare(dansii au fixat data cand trebuie sa ma prezint la serviciu),au obligatia sa-mi achite toate drepturile salariale si tot ce e fixat in hotararea defiinitiva si irevocabila?

Nu exista niciun anumit termen prevazut de lege pentru asa ceva. Dvs aveti dreptul de a cere executarea silita intr-un termen de 3 ani de zile de la data nasterii dreptului.
Potrivit art.261 C.mun., neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

2.Cand ar fi mai corect sa-mi dau demisia din acest post si loc de munca(sunt constienta ca nu voi putea continua munca acolo in conditii normale)?

Va puteti da demisia oricand. Nu exsta un anumit ermen in care sa va dati demisia. Corect ar fi dupa reintegrarea efectiva sa va dati demisia.

3.Ce am de facut vizavi de situatia cu somajul,adica trebuie sa anunt,voi avea intrerupere si ulterior voi ramane din nou in somaj,pana imi gasesc un job?

In acest caz, somajul este incetat ca urmare a castigarii de catre dvs a litigiului impotriva angajatorului - unul din efectele principiului resitutio in integrum.
@freeelis,va multumesc,dar....
sa inteleg ca nu este prevazut in lege un termen,dar daca am cerut incuviintarea prin executor judecatoresc,deci,angajatorul are 15 zile la dispozitie sa se achite de obligatii.Altfel cum?Din ce-mi spuneti pot sa inteleg ca vor plati la Sf.Asteapta...eu voi sta sa tot astept,voi munci,pana se vor satura si vor incepe sa gaseasca iarasi nod in papura si putem relua din nou aceeasi poveste...proces,etc.Ma intreb oare cum e sa te intorci dupa mult timp,in locul in care ai primit "un picior in f..",chiar daca te intorci cu capul sus,curat si demn.Bine,nu am de gand sa "cersesc" dragostea lor,ca dragoste cu sila nu se poate....asadar,inchei si astept o lamurire.Va multumesc.
Cu stima
Codul Muncii impune un termen de 15 zile pentru achitarea drepturilor salariale stabilite printr-o hotarare judecatoareasca. Termen luat in considerare numai pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun.

Legislatia civila nu impune un astfel de termen, ci doar stabileste termenul maxim in care dvs puteti cere executarea silita.

De asemenea, puteti apela la un executor judecatoresc pentru a pune in executare hotararea respectiva.

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)
Inregistrare abatere disciplinara in preaviz DanyG DanyG Buna ziua, Am o situatie extrem de tensionata cu actualul angajator (amenintari cu desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare) si doresc ... (vezi toată discuția)