avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare in urma unui proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare in urma unui proces

Buna seara,
in urma unui proces,in care mi s-a dat castig de cauza,firma trebuie sa ma reangajeze pe postul detinut anterior,fiind obligata sa-mi plateasca toate drepturile anterioare,plus chelt.de judecata,chelt.cu executrul judecatoresc.Intre timp am fost angajata la o alta societate,dar in acest moment sun t in somaj.
Am urmatoarele intrebari:
1.In cat timp de la reangajare(dansii au fixat data cand trebuie sa ma prezint la serviciu),au obligatia sa-mi achite toate drepturile salariale si tot ce e fixat in hotararea defiinitiva si irevocabila?
2.Cand ar fi mai corect sa-mi dau demisia din acest post si loc de munca(sunt constienta ca nu voi putea continua munca acolo in conditii normale)?
3.Ce am de facut vizavi de situatia cu somajul,adica trebuie sa anunt,voi avea intrerupere si ulterior voi ramane din nou in somaj,pana imi gasesc un job?
Am multe nelamuriri,dar cu amabilitatea d-voastra,poate ma pun in "curat"
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 16 Septembrie 2013
Sanctiunile se aplica conform art.248,in ordinea respectiva a literelor a,b,c....?
Nu este obligatorie la aplicarea unei sanctiuni disciplinare sa se respecte ordinea enumerarii lor in Codul Muncii.
Adica,spre exemplu,daca anjatul se prezinta la ora 9,nu la ora 8 la servciu,se poate cere desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare?
Chiar daca este cea mai drastica sanctiune disciplinara - desfacerea c.i.m. - , angajatorul o poate aplica si in cazul mentionat de dvs. Dar angajatorul trebuie sa stabileasca sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat si având în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;

b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)
Inregistrare abatere disciplinara in preaviz DanyG DanyG Buna ziua, Am o situatie extrem de tensionata cu actualul angajator (amenintari cu desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare) si doresc ... (vezi toată discuția)