Buna seara,
in urma unui proces,in care mi s-a dat castig de cauza,firma trebuie sa ma reangajeze pe postul detinut anterior,fiind obligata sa-mi plateasca toate drepturile anterioare,plus chelt.de judecata,chelt.cu executrul judecatoresc.Intre timp am fost angajata la o alta societate,dar in acest moment sun t in somaj.
Am urmatoarele intrebari:
1.In cat timp de la reangajare(dansii au fixat data cand trebuie sa ma prezint la serviciu),au obligatia sa-mi achite toate drepturile salariale si tot ce e fixat in hotararea defiinitiva si irevocabila?
2.Cand ar fi mai corect sa-mi dau demisia din acest post si loc de munca(sunt constienta ca nu voi putea continua munca acolo in conditii normale)?
3.Ce am de facut vizavi de situatia cu somajul,adica trebuie sa anunt,voi avea intrerupere si ulterior voi ramane din nou in somaj,pana imi gasesc un job?
Am multe nelamuriri,dar cu amabilitatea d-voastra,poate ma pun in "curat"
Va multumesc
Buna ziua,@freeelis
Am depus prin exeutor judcatoresc toate de cuviinta,urmeaza la oo data exacta stabilita de angajator sa ma pprezinta la servici.Angajatorul spune ca in data respectiva vor fi calculate toate drepturile salariale si tot r reiese din hotarare,dar nu spune ca vor fi si achitate,doar ca se vor conforma hotararii...Ce sa inteleg?
Va multumesc
Buna ziua,
revin cu o intrebare.Daca doresc sa demisionez,trebuie sa respect cele 20 zile de preaviz,in conditiile in care pentru a-mi desfasura activitatea nu mi s-au oferit conditiile avute anterior desfacerii CIM?In perioada de preaviz,cate ore/zi este stabilit in CodulMuncii,este obligatoriu sa muncesc?
1. daca este vorba despre o demisie cu preaviz , atunci nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
2. in conditile in care un angajator nu si-a respectat obligatia sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca, atunci salariatul poate demisiona fara preaviz.
3. pe durata preavizului, c.i.m. isi produce toate efectele , astfel cum se prevede in art.81 alin.5 C.mun. Astfel , durata timpului de munca pe durata preavizului este cea mentionata in c.i.m.
Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este stipulata in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
@freeelis
Legat de pct.2 din raspunsul d-voastra.Daca aceste conditii nu sunt specificate in CIM,doar in fisa postului(este vorba despre autoturism,pentru postul de agent vanzari),se poate lua in considerare?In momentul demisiei,in cazul in care se intrunesc conditiile,trebuie specificat in demisie-fara preaviz,sau se poate subantelege,chiar invocand in demisie acest articol din Codul Muncii?