Dupa judecarea unei succesiuni - iesire din indiviziune am acceptat sulta in schimbul parti ce mi se cuvenea.
Ce trebuie sa fac ca sa primesc sulta cat mai repede posibil???
Mentionez ca procesul s a terminat, am primit si hotararea.
Pasii de urmat in obtinerea sultei sunt:
1.-sa asteptati expirarea termenului prevazut pentru exercitarea caii de atac,
2.-apoi sa verificati la arhiva instantei daca s-a exercitat calea de atac,
3.-in situatia in care nu s-a exercitat calea de atac, sa solicitati legalizarea hotararii,
4.-sa notificati partea care va datoreaza sulta sa o achite in x zile,
5-in situatia in care notificarea va ramane fara rezultat, sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti.
Multumesc mult de sfat.
Tin sa va precizez ca reclamanta doreste sa instraineze tot ce are pe numele ei imediat dupa expirarea termenului prevazut pentru exercitarea caii de atac ( recurs). In situatia asta cum va fi posibila executarea silita daca nu va mai detine nici un bun pe numele ei? Va rog frumos un raspuns. Multumesc mult!
Dacă există hotărâre judecătorească definitivă, Instanţa ar trebui să instituie automat un privilegiu pentru proprietatea respectivă în sensul înscrierii sultei în partea a III a C.F. Prin urmare, sulta va fi înscrisă şi în cazul unui nou proprietar.
După trecerea termenului prevăzut pentru calea de atac al hotărârii(15 zile), până se va redacata hotărârea(care nu se mai trimite părţilor ci o veţi solicita d-voastră)solicitaţi un certificat de grefă privitor la hotărârea dată şi la Biroul de carte funciară înscrieţi acest certificat.
Sa inteleg ca reclamanta pana nu va plati sulta paratilor nu va putea sa instraineze bunurile castigate in instanta? exista un termen anume de plata a unei sulte?
Radiere din cf
ana301
buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)