avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca imi intra cineva pe propritatea mea si eu il ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca imi intra cineva pe propritatea mea si eu il lovesc ( ma apar) , cine are de platit ?

De 3-4 ani am niste probleme cu niste vecini , am o casa la tara care merg ocazional , si acesti vecini deseori imi intra pe proprietatea mea si imi devasteaza/fura bunuri , daca eu il prind pe proprietate si il lovesc/ma apar , am si eu de platit ?. Nu as dori sa fac asta , dar cu Politia locala nu am rezolvat nimic, tot satul il terorizeaza acel vecin, are zeci de reclamatii , chiar si politia locala a spus-o ca are o multime de acuzatii , dar nu se face nimic , ce as putea face ?.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: StephanAndrew , utilizator 22:54, 7 Septembrie 2013
Cu legislatia din Romania, nu puteti sa faceti nimic. Puteti sa va aparati daca va ataca. Daca va ataca, atacul trebuie sa intruneasca niste conditii impotriva dvoastra. Daca nu puteti dovedi ca existau respectivele conditii ... si ii faceti infractorului mai mult rau decat era necesar, raspundeti dvoastra.
Nu este ca in America, a intrat peste mine ... ies cu pusca si il omor.
La noi infractorii au drepturi, cetateanul si cel care munceste ... mai putin.
Am inteles in cazul cu atac/aparat, el daca vine cu o bata , eu nu pot veni cu pistolul, trebuie sa fie un echilibru in atac , mai exact , trebuie sa joc jocul hotului , asta am inteles , dar ce as putea face ca sa mi se faca dreptate ? , eu ma gandeam sa pun camera de supraveghere.
Daca il surprinde camera de supraveghere ca imi intra pe proprietate , am sanse sa il duc in instanta ?.
Multumesc!
Da, adunati probe, inclusiv video, martori si depuneti plangere pentru furt la politia nationala, nu la politia locala. Sanse sunt, cu stres dar ... asta e!
Am omis sa precizez ca persoana care face problemele , este considerat cu probleme psihice desi nu-i. In acest caz mi se ingreuneaza cazul ?.
Stimate domnule Stephan, puteti sa chemati in instanta pe oricine, a fost caz in care un cetatean a chemat in instanta pe Dumnezeu:O
Problema este daca veti obtine de la instanta ceea ce doriti, mai ales daca individul este certificat bolnav psihic.
Va costa bani, stres, timp pierdut si, nu vreau sa cobesc, rezultatul va fi dezamagitor pentru dvs. Ori vindeti proprietatea si asa scapati de vecin, ori asteptati ca natura sa-si spuna cuvantul.

Alte discuții în legătură

Legitima aparare in noul cod penal marciuc marciuc care este diferenta in noul cod penal legitima aparare si prevederile legitimei aparari din codul in vigoare?va rog sa mi spuneti sau un link sau site unde ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare - necesitatea dovedirii cu martori Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, Vorbeam cu un cunoscut diverse lucruri si dintr-o vorba in alta mi-a spus ca in caz de legitima aparare ai nevoie de doi martori care sa-ti ... (vezi toată discuția)
Autoaparare 299KA 299KA Salutare , vin si eu cu o dilema, pun o situatie imaginara si vreau sa-mi spune-ti care sunt consecintele, cei care cunoasteti. Eu cu inca 2-3 prieteni ... (vezi toată discuția)