avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreþinere pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreþinere pentru copil

Bună seara
Am o hotărâre judecătorească, definitivă din data de 8 august 2013, prin care tatăl este obligat la plata pensiei în valoare de 300 de lei, începând de la data introducerii cererii de majorare a pensiei, adică 8 martie 2013. Însă tatăl nu vrea să plătească. Din 15 iulie nu a mai trimis banii. Cu toate că pe 8 iulie a primit şi el sentinţa în luna iulie numai 115 lei a trimis- atata a fost pensia veche. Deci în iulie a trimis numai în parte, în august nimic.
După cât timp îl pot denunţa pe el la poliţie ? În această luna îl pot denunţa pentru abandon;
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:30, 7 Septembrie 2013
Avand in vedere ca pe luna iulie s-a achitat partial cuantumul pensiei de intretinere, termenul de 2 luni curge in acest caz de la data ultimei plati ( adica a celei partiale), iar dupa data expirarii acestui termen, puteti formula plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit c. c.pen. ( neplata cu rea- credinta, timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca ).
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Vă mulţumesc!
Astfel după data de 15 septembrie este posibil să pot face ceva. Dar dacă în septembrie plăteşte şi în octombrie iarăşi nu trimite banii, ce pot să fac?
Daca plateste integral restanta in septembrie si in octombrie nu, atunci nu va ramane decat varianta executarii silite a sumelor restante, bineinteles dupa ce se vor strange mai multe luni restante.
Varianta platii lunare de catre debitor prezinta incoveniente de acest gen, de aceea cand exista posibilitatea instituirii propririi venitului lunar este de preferat in locul platii " din mana".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters293386 ContSters293386 In luna august 2013 am divortat la notar. Copilul minor este la mine. Tatal imi spune ca in luna septembrie copilul nu primeste pensia alimentara pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic ? ContSters46325 ContSters46325 Prietena mea este divortata. Copiii au ramas in grija ei. Fostul sot plateste pensie alimentara sarind cate o luna. Am intrebat un avocat care a raspuns ca ... (vezi toată discuția)