avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detinere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detinere autoturism

Am 16 ani si vreau sa-mi cumpar o masina. Este vreo lege prin care nu pot face acest lucru? O pot cumpara ca si o persoana majora ? Am citit undeva ca pot cumpara un autoturism chiar daca sunt minor dar nu il pot imatricula pe numele meu.. Vreau sa stiu daca pot sa cumpar sau sa imatriculez masina, multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:18, 7 Septembrie 2013

INMATRICULARI AUTO
INMATRICULARE PERMANENTA VEHICUL NOU - INDIGEN
Documente necesare:
Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie);
Cerere tip;
Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare. Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar (si stampilata in cazul pers. juridice);
Copia tichetului de asigurare;
Copia actului de proprietate asupra vehiculului;
Dovada de plata a taxei de inmatriculare (C.E.C., trezorerie) - chitanta sau ordin de plata;
Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare;
Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare;
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.

INMATRICULARE PERMANENTA VEHICUL UZAT - IMPORTAT
Documente necesare:
Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie);
Cerere tip;
Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare. Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar (si stampilata in cazul pers. juridice).
Copia tichetului de asigurare.
Certificatul de autenticitate sau, dupa caz, nota de identificare;
Copia documentului de proprietate (factura, contract de vanzare � cumparare, etc), certificatul si placile cu numere de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, daca vehiculul a intrat pe roti in tara.
Chitanta sau declaratia vamala de import definitiv (copie legalizata avand aplicat timbrul sec al notarului);
Dovada de plata a taxei de inmatriculare (C.E.C., trezorerie) - chitanta sau ordin de plata
Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare
Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.

Asigurarea auto se realizeaza pe numele utilizatorului
In sitatia in care la un eveniment rutier se constata diferente intre utilizator si detinator auto,asiguratorul ,de regula nu asigura despagubiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul rca la schimbare proprietar mariams70 mariams70 Buna seara,de curand am cumparat un autoturism pe care evident l-am transcris pe numele meu,spre surprinderea mea cand am fost sa inchei polita RCA mi sa ... (vezi toată discuția)
Vrea să fac rca pe numele unuia din utilizatori. În cazul unui eveniment, poate respinge asigurătorul despăgubirea din această cauză? Stefan Alexandroae Stefan Alexandroae Buna ziua , voi achiziționa un autoturism nou , pe numele meu. Eu nu am mai avut autoturisme deținute în proprietate , fostul autoturism a fost înscris pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri un autoturism din trafic daca figureaza pe numele meu desi l-am radiat alexandriuc68 alexandriuc68 Am vandut in 2015 autoturismul personal contract de vanzare cumparare si radiere de la finate.Cumparatorul avea sarcina sa imatriculeze autoturismul,lucru ce ... (vezi toată discuția)