avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum pot opri un autoturism din trafic daca figureaza ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum pot opri un autoturism din trafic daca figureaza pe numele meu desi l-am radiat

Am vandut in 2015 autoturismul personal contract de vanzare cumparare si radiere de la finate.Cumparatorul avea sarcina sa imatriculeze autoturismul,lucru ce nu s-a imtamplat,intre timp la revandut cui nu stiu habar nu am ,doar ca m am trezit cu o amenda din Italia de la politie pe moriv administrativ privind noua lege de drept de circulatie cu autoturisme imatriculate in stainatate .amenda e de 717 euro,eu sunt ca si proprietat trecut in procesul verbal si conducatorul auto e trecut in calitate de persoana ce are autoturismul in folosinta ( act de comodat)ma gandesc ca acest fals ar trebui sa fie semnat de mine.
Doresc un sfat,am verificat la asigurari masina e asigurata la omniasig ,eu nu am facut aceasta asigurare cum e posibil sa se fraudeze o identitate atatia ani.Va rog un sa mi sugerati o actiune ce pot face in acest caz .M am gandit sa o anunt furata ,ajuta cumva sa o pot pori sa circule pe numele meu.???
va multumesc frumos alexandra alexandriuc
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 15:37, 13 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand faceti o sesizare catre Politia Rutiera -Biroul inmatriculari deoarece sunt cateva reglementari importante si anume :

Ordonanța 14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice introduce noi reglementări în ce privește înmatricularea și radierea vehiculelor.

Suspendarea înmatriculării

Astfel, se introduce conceptul de suspendare a înmatriculării, adică interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumul public, nicidecum anularea înmatriculării. Vehiculul va figura în continuare înmatriculat pe numele proprietarului/deținătorului în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, dar va cuprinde mențiunea de suspendare a înmatriculării. Operațiunea administrativă de suspendare a înmatriculării vehiculului nu exonerează proprietarul acestuia de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului local, cum ar fi plata impozitului asupra mijlocului de transport.

Suspendarea de drept a înmatriculării se propune în următoarele situații:

noul proprietar (cumpărătorul) nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii acestui drept asupra vehiculului;
expirarea / anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului.
”Cei care nu-și vor perfecta documentele în termenul legal riscă suspendarea înmatriculării.

Apoi cu o copie a actului de vanzare cumparare a autoturismului va puteti adresa administratiei fiscale pentru a-l lua pe noul proprietar in evidenta pentru plata impozitului
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
DenisRif, utilizator
atat timp cat dv ati tranzactionat dreptul de proprietatea asupra vehiculului,nu aveti temei legal sa pretindeti /sa denunutati
sa o anunt furata

Unica varianta viabila este sa informati oficial SPR evidenta auto ca dv nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului care a fost instarinat la data X numitului Y depuneti document justificativ,dar dv primiti amenzi generate si in sarcina utilizatorului vehiculului
SPR urmeaza sa defsasoare acte si actiuni pentru solutionare
Daca vehiculul se afla pe teritoriul altui stat,situatia se complica in sensul ca birocratia este complexa
Multumesc frumos,
Atunci ce pot face? masina este in Italia de ceva timp si imi poate aduce prejudicii in fiecare zi,desi am luat legatura cu cel ce a primit amenda adica al nu stiu catelea tert cumparator,fiindca din spusele lui el a cumparat o de la un cetatean roman dar tot de pe teritorul Italiei din Milano si spune ca nu il intereseaza nimic sa nu l mai deranjez.
sfat???? Mentionez ca sunt in Germania,am si cetatenie germana si asigurare de avocat aici pot sa il dau in judecata de aici sau trebuie sa clarific aceasta situatie cu autoritatiile romane,in Romania.
va multumesc frumos tuturor pentru sugestii
Daca ai citit destul de clar e bine...Daca nu pricepi e treaba dumitale..!
Ce alte solutii sa-ti mai dam ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto instrainat fara certificat fiscal LorentF LorentF Buna ziua. In 2008 am vandut autoturismul unei cunostinte in baza unei chitante de mana. Cand m.am prezentat la circa financiara sa scot fiscal mi s.a spus ... (vezi toată discuția)
Donatie autoturism neinmatriculat Miuu13 Miuu13 Buna ziua, Daca sotia detine, in urma unui contract de vanzare-cumparare, un autoturism pe care inca nu l-a inmatriculat, acesta poate fi donat catre mine, ... (vezi toată discuția)