avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna seara! Am o problema la care sper sa găsesc răspunsul. Am lucrat la o firma începând cu 2011 pana in Martie 2013 contract de munca desfăcut cu art 55 lit b. Începând cu Martie 2013 am lucrat la alta firma unde am avut contract pana in data de 29 Iulie 2013 încheiat cu 56 lit i . M-au pus o luna pe liber spunând ca din 26 August 2013 revin iar la serviciu cu un alt contract. Pana aici totul bine. Pe data de 26 August m-am prezentat la serviciu in mod normal dar nu am intrat bine pe ușa ca mi s-a spus ca din păcate nu mai e nevoie de mine. Am plecat la somaj,aici ma izbesc de alta problema aveam contract pe ziua de 26 August trecut in revisal la ei , sun la firma si imi spune ca nu e nici o probl ăla se anulează. Încep procedura pentru a lua somaj de aici după ce merg cu toate actele completate imi spune ca nu am dreptul deoarece contractul de pe 26 August care e încheiat cu aceiasi zi e încheiat cu art 31 alin 3 dacă nu ma duc la firma sa scrie ca e coroborat cu art 61 alin d nu am drept la somaj . Zis si făcut . Ma întorc înapoi cu modificare făcută si acum mi s-e spune ca " Pai ce contract e asta de 1zi desfăcut in aceiasi zii, trebuie anulat din revisal" ca sa am dreptul doar cu cel care s-a încheiat cu art56 lit i. Contabila zice ca nu îl poate anula contractul din revisal cei de la somaj spun ca nu am dreptul așa in situația in care sunt . Mai am vreo șansa sa pot lua acest somaj sau ma zbat degeaba. Sper sa am un răspuns de la dumneavoastră cât mai curând.
Cel mai recent răspuns: cori80 , utilizator 14:08, 7 Septembrie 2013
Formulati o cerere de chemare in judecata a societatii si cereti anularea inregistrarii in REVISAL, plata drepturilor salariale pentru perioada de la 26 aug pana la radierea din evidenta ITM precum si daune morale.....Un avocet va poate invata mai multe ....success!
@ cori80

1. Daca c.i.m. a incetat in data de 29 iulie 2013 , de ce v-ati mai dus la serviciu pe data de 26 08.2013?

2. Ceea ce a facut acea contabila, in acceptiunea celor de la AJOFM, suna a fraudarea legi.

3. Trebuia sa demarati procedura penru somaj imediat dupa data de 29.iulie.2013.

4. Exista o solutie pentru dvs , niciuna dintre partile indicate de dvs nu au dreptate - nici contabila si nici AJOFM-ul.
- Incetarea c.i.m. poate fi anulata in REVISAL de catre angajator.

- AJOFM-ul trebuia a va spuna mai excat de ce nu beneficiati de somaj si nu pentru ca s-a incheiat un c.i.m. care a avut o durata de o singura zi.

-. Actionarea in instanta este ultima varianta si nu cred ca aveti nevoie de un avocat care sa va invete mai multe.
Multumesc de răspunsuri , la serviciu pe 26 August m- am dus deoarece eu vroiam sa continui cu acest serviciu iar din spusele patronului după August ,când toată firma e in concediu , continuam colaborarea tocmai de aceea pe buna credință nu m-am dus sa depun actele de somaj pe 29 Iulie pentru ca nu aveam de gând sa iau acest ajutor de la stat , problema e ca nu ma așteptăm sa nu ma mai angajeze din nou , in situația asta mai sunt câțiva colegi de ai mei doar ca ei au beneficiat deja de ajutorul de somaj si nu mai au dreptul . De la ITM am fost directionata către un jurist de la somaj apoi probabil dacă nu reușesc sa rezolv prin cale amiabila cu firma voi acționa in instanța. Nu înțeleg totuși de ce m-a pus sa modific ultimul contract ,cei de la somaj , si apoi s-au răzgândit sa imi mai dea somajul.
Notificarea de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. este facuta de dvs sau de catre angajator?
Este făcută de angajator , este coroborat cu art 61 lit d .

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? luciamonica luciamonica Pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie? Pana in 29 iulie 2013, am fost in concediu de ingrijire a copilului apoi din 01.10.1013 m-am ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)
Neacordare somaj, incetare contr cu art.31 al 3, in timpul perioadei de proba popescu leontina popescu leontina Am urmatorul caz, angajare dupa intreruprea somajului, persoana s-a angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar in timpul perioadei de proba ... (vezi toată discuția)