avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cursuri de vanzatori obligatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cursuri de vanzatori obligatoriu?

buna ziua,va supun atentie urmatoarea problema: mama mea are 57 de ani ultimele studii fiind scoala tehnica. impreuna cu tata au deschis un af acum vreo 10 ani, ea si-a lasat serviciul dar a platiti in continuare cas-ul ca sa-i mearga vechimea. acum am inteles ca pentru a putea vinde la af este obligata sa faca cursuri de lucrator comercial.este adevarat?si mai am o intrebare exista vreo lege unde scrie ca daca ai liceul terminat si bac-ul luat nu mai esti obligat sa faci aceste cursuri, putand vine fara ele?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:31, 21 Martie 2009
cred ca acele cursuri au mai mult de-a face cu nivelul de retributie mai mult decat cu obligativitatea de a avea sau nu cursuri de vanzatoare... nu cunosc daca exista o baza legala in acest sens, poate revin colegii cu reglementarea in vigoare...
A solicitat cineva sa aiba aceste cursuri sau sunt doar niste zvonuri. Nu am auzit de aceasta obligativitate si am muncit in domeniul comercial mai bine de 5 ani, pana la sfarsitul anului 2008 si nimeni nu solicita aceste cursuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare co CR_MA CR_MA buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de ... (vezi toată discuția)
Ma pot abliga parintii sa merg cu ei? Brandusaaaa Brandusaaaa Buna ziua! Este prima daca cand imi adresez problemele online si ma simt putin ciudat, dar sunt disperata. Parintii mei doresc sa mearga in Canada ( aceasta ... (vezi toată discuția)
Pierd locul de munca cu studii medii - nu am diploma de bac biadeia biadeia am absolvit 10 clase liceu economic si apoi sc profesionala comerciala 1 an cu calificare vanzator. am 25 ani de experienta in comert.am inceput ca ... (vezi toată discuția)