avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lamuriri asupra art. 85 din codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lamuriri asupra art. 85 din codul rutier

Ce inseamna "PUNEREA IN CIRCULATIE A UNUI AUTOVEHICUL NEINMATRICULAT SAU NEINREGISTRAT"? Cine il poate pune in circulatie? Am fost victima unui accident de circulatie in care a fost implicat un tractor cu remorca neinmatriculate si neinregistrate, iar cand l-am intrebat pe politist de ce nu are si proprietarul tractorului dosar penal mi-a raspuns ca nu se incadreaza in acest articol. Tractorul era condus de un angajat al proprietarului, angajat care a declarat ca a fost chemat de acasa sa duca tractorul din camp la ferma!
Cel mai recent răspuns: NELUL , utilizator 23:28, 9 Septembrie 2013
1-Autovehiculul poate fi legal pus in circulatie,de catre autoritatea in domeniu respectiv SPR la cererea proprietarului bunului mobil
2-Din expunerea dvs rezulta ca tractorul in cauza nu se afla in baza de date a autoritatii,
situatie in care posibil sa se extinda verificarile la nivelul proprietarului si a persoanei care conducea bunul la momentul evenimentului rutier
Proprietarul nu este cercetat. Unde trebuie sa semnalez acest lucru?
Tractoristul nu putea conduce vehiculul neinmatriculat fara acordul proprietarului. Puteti sesiza procurorul de caz dar cel mai probabil acesta se va autosesiza in urma cercetarilor si va incadra faptele cum trebuie pentru fiecare parte, tractorist si proprietar.
Am sesizat ofiterul de la politie care cerceteaza si mi-a raspuns ca nu se incadreaza proprietarul in art. 85!!!
Va multumesc pentru sfaturi!
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
NELUL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehicule nesupuse inmatricularii NELUL NELUL Care sunt autovehiculele nesupuse inmatricularii sau unde le gasesc? (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat Alexandru Deac Alexandru Deac se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul ... (vezi toată discuția)