avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema vanzare autoturism !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema vanzare autoturism !

Buna seara si bine v-am gasit.

Problema mea este urmatoarea :

-Mi-am vandut masina unei rude fara sa facem contract de vanzare cumparare la xerox/notar[am mers pe incredere],motivul fiind ca urma sa divorteze si nu dorea sa-si cumpere masina in acel moment. pe numele lui
Am facut un act de mana cu martori in care era stipulat faptul ca in maxin 2 luni de zile imi achita restul de bani ramasi restanta !
A trecut timpul limita si ruda mea de incredere nu-mi da banii si nici nu vine sa facem actele in vederea radierii fiscale !

Ce pot face?
Mentionez ca i-am dat toate actele de la masina !

Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
mille, utilizator
Cel mai recent răspuns: mille , utilizator 23:26, 7 Septembrie 2013
Introduceti la instanta civila actiune in constatare si cu obligatia de a face dar veti plati taxa de timbru la valoarea autoturismului trecuta in acel contract
sau
plangere penala pentru abuz de incredere in cadrul careia va constituiti parte civila cu suma din act, iar in cadrul plangerii nominalizati si martorii de care intelegeti sa va folositi pentru ca organele de cercetare penala sa le ia marturiile.
referitor la prima varianta daca am taxa de tibru platita o mai platesc ?
sau am inteles gresit ?
Va spun sincer ca nu prea inteleg aceste actiuni fiind prima data in viata mea in cand urmeaza sa dau pe cineva in judecata !
Va multumesc !
Pentru solutionare,initial desfasurati demersuri pentru intelegere amiabila,in caz de refuz/dezinteres,va ramane varianta in instanta
Eu sunt o persoana cu caracter si cu mila pot spune,am incercat tot ce era omeneste,nu mai am cu cine vorbi.Singura optiune imi ramane instanta .
Totusi inainte de-a face plangerea doresc sa fac o plangere la politie in vederea retinerii documentelor si a numerelor masinii .[nu stiu daca este posibil],am inteles ca pentru faptul ca nu doreste sa facem actele in vederea radierii se poate dispune aceasta masura !
Daca ati intocmit doar acte de mana politia rutiera nu va dispune aceste masuri de care faceti vorbire Aceste masuri se dispun doar pentru cei ce au intocmit cel putin o parte din acte (contract-tip dactilografiat, fisa de inmatriculare, bani achitati deja etc) iar ulterior cumparatorul nu a mai terminat demersurile si nu si-a trecut masina pe numele sau. In acest moment, mai ales ca nu ati incasat contravaloarea, problema dvs. nu este una de drept administrativ cum ar fi devenit in exemplele de mai sus (si pentru care intr-adevar s-ar fi putut eventual lua acele masuri administrative) ci de drept civil (dvs. avand doar act de mana cu martori) sau la alegere de drept penal (daca doriti sa ii faceti plangere penala - de regula rudele evita sa isi faca astfel de plangeri care pot avea consecinte serioase; de aceea v-am propus intai solutia civila).

Referitor la taxa de timbru: este vorba de taxa de timbru judiciar, nu de taxa de timbru de mediu. Taxa de timbru judiciar se plateste de catre cvasitotaliatea persoanelor care doresc sa introduca o actiune in instante.

Mai puteti incerca sa apelati la un avocat care sa ii trimita o notificare prin posta recomandata sau prin executor judecatoresc in care sa il someze sa plateasca si sa se prezinte pentru incheierea actelor iar in caz contrar sa fie chemat la sedinta de informare privind avantajele medierii care precede darea in judecata. Poate se sperie daca i se expune posibilitatea de a i se face plangere penala; si revine la sentimente mai bune si rezolvati problema

Alte discuții în legătură

Radiere auto, vanzare fara acte Andreea Istrate Andreea Istrate Acum 6 ani s-a vandut un autovehicul, insa fara inscrisuri. Desi s-a promis plata impozitului de catre cumparator,de la data cumpararii, acesta nu l-a achitat, ... (vezi toată discuția)
Furt din casa la moartea mamei R.Maktub R.Maktub Buna seara , Nu mi-am imaginat ca o sa intreb asta vreodata , dar ...asta e viata...... La moartea mamei mele , matusa mea a luat aurul si borseta cu ... (vezi toată discuția)
Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon al3x_nistor al3x_nistor Am imprumutat un \"prieten\" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)