avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ancheta sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ancheta sociala

La dosarul instantei se afla o anchata sociala facuta in prezenta a tri persoane : una asistenta sociala din cadrul primariei unde locuiesc si alte dous de la DGASPC

Problema este ca aceasta ancheta sociala a fost facuta fara a fi prezente persoane din cadrul familiei, la momentul anchetei era prezenta o alta ruda, care nu i--a lasat sa intre in curte pe motiv ca cei vizati de ancheta nu sunt prezenti.

Intrebarea e: Aceasta ancheta prezinta doar faptele vazute din exterior - casa + terenul aferent, s-a specificat ca era prezenta ruda care nu i-a lasat pe motiviul prezentat mai sus si ceea ce doresc este sa arat instantei faptul ca aceasta ancheta este superficiala si ca asistentii sociali nu si-au facut treaba, care sunt articolele pe care m--as putea baza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 8 Septembrie 2013
romeoiasi a scris:

Aceasta ancheta prezinta doar faptele vazute din exterior - casa + terenul aferent, s-a specificat ca era prezenta ruda care nu i-a lasat pe motiviul prezentat mai sus

Daca in ancheta s-a specificat adevarul ca ruda nu i-a lasat sa intre in curte ptr.a ancheta deoarece proprietarii/ membrii familiei nu erau acasa,atunci judecatorul va emite sa se faca inca odata ancheta.

Normal ar fii ca cei de la DGASPC si asistentul social de la primarie sa instiinteze familia vizata cu o instiintare ca in data de.......se va face o ancheta sociala,ptr.motivul......

Odata adusa la cunostiinta ca va fii o vizita,familia vizata putea sa trimita un raspuns cum ca in data mentionata de comisia anchetei sociale nu vor fi acasa,si ca doresc o alta data sau ora.

Au procedat asa?

Daca nu au procedat asa,atunci comisia lasa un.nr.de tel la ruda gasita in curte,cum ca proprietarii sa-i contacteze ptr.a programa o noua revenire a comisiei anchetei.
Culmea ca nu au facut asa ... si de aceea doresc sa specific aceasta in tribunal... dar ce articole sau ce lege m-ar ajuta ?

Multumesc
Eu personal as incadra aceasta in ABUZ DE SERVICIU. Dar instanta decide,nu eu.
Cel mai bine e sa verificati daca in ancheta este mentionat ca comisia au stat de vorba cu membrii familiei, si daca nu este scris,puteti sa spuneti acest lucru in instanta,iar instanta va retrimite din nou comisia spre a audia si reface din nou o alta ancheta.

Puteti sa atacati acea ancheta,declarati in instanta ce ati spus si aici,si instanta va incadra aceasta fapta intr-un articol de lege.
Ancheta sociala ce cuprinde cu privire la persoanele prezente?
da...ancheta sociala trebuia sa vizeze conditiile sociale ale familiei mele....numai ca parintii mei munceau in acea zi si nici nu au fost anuntati...

Alte discuții în legătură

Divort ioanaaaa ioanaaaa Atunci cand este un minor la mijloc intr-un divort si trebuie sa se faca ancheta pentru a stabili starea sociala a unuia dintre parinti cum se procedeaza? pun ... (vezi toată discuția)
ancheta sociala la divort si un minor sperantagabi sperantagabi ce acte trebuiesc prezentate la anceta sociala la domiciliu, in ce consta ancheta sociala (vezi toată discuția)
Reintegrare in familie Sorinsen Sorinsen Sunt asistent maternal profesionist ( angajat al DGASPC ), de aproape 6 ani am un copil in plasament, copil pe care l-am crescut si educat in conditii foarte ... (vezi toată discuția)