avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificarea kilometrajului auto - fapta penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificarea kilometrajului auto - fapta penala?

O alta persoana decat mine (care a avut masina mea in comodat)) a dat cuiva acest autoturismul (sa-l tina in custodie, pana ii achita o datorie).
Am recuperat autoturismul prin instanta (pe o actiune in revendicare) fiindca cel la care a fost las auto pentru o datorie - in custodie -, nu voia sa mi-l restituie (mie nefiindu-mi opozabil actul incheiat intre cei doi).
Dupa ce mi-a fost predat de executorul jud.(am luat-o prin executarea silita), am dus masina imediat la un service autorizat . Din devizul de constatare reiese ca ..kilometrajul auto a fost dat inapoi de 4 ori!!!
La predare prin executor debitorul a declarat ca restituie masina exact cum a primit-o!

Exista vre-o fapta penala pentru modificarea kilometrajului, fara acordul meu?

Ms.
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 11:47, 15 Septembrie 2013
DlGoe, nu inteleg despre ce ”teapa” vorbesti! Singurul pacalit sunt eu fiindca mi-am recuperat masina praf si cu kilometrajul modificat!
Da, are computer bord.

Nu eu sunt persoana care a lasat masina in custodie pt plata unei datoriii ci persoana 1 careia i-am lasat masina in comodat! Aceasta persoana a dat-o persoanei nr 2...si asa mai departe!
Puteti actiona pe civil doar persoana 1 care raspunde pentru pagubele cauzate autoturismului avut in comodat....Daca ati predat auto in starea normala de functionare si l-ati recuperat "praf" asa cum sustineti, puteti repara masina si sa imputati toate cheltuielile de reparare comodatarului 1...in penal este greu de facut ceva intrucat nu aveti o vatamare datorata de o actiune sau inactiune ce poate fi considerate infractiune, mai ales daca nu ati interzis expres comodatarului sa gajeze autoturismul....succes.
E aproape imposibil sa aveti castig de cauza pentru ca e la fel de imposibil sa existe probe serioase care sa ateste ca nu cumva masina a suferit modificarile de km inainte ca masina sa ajunga la cel de la care ati recuperat-o.
E,nu? Foto realizata de ITP, la bordul auto, cand era la mine si cand a ajuns la cei care au folosit-o...s.a. Plus ca masina are bord electronic...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)