avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incarcarea muncii, epuizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incarcarea muncii, epuizare

Buna ziua. lucrez intr-o institutie bugetara si cum colega mea este in maternitate de cativa ani mi s-a cerut sa preiau, verbal mi s-a cerut, si responsabilitatile postului ei, care e un domeniu in care eu nu sunt specializata. e corect sa faca asta ?fara sa se modifice ecva in salarizare, fisa de post sau fara sa primesc o dispozitie? eu fac evaluari de personal, de ex, si pe langa fatul ca mi s-a cerut asta acum, ce am scris mai sus, in urma cu 1 an mi s-a extins si nr persoanelor pe care sunt obligata sa le evaluez cu inca o inteprindere. tot asa, verbal a fost ordinul, fara modificari in fisa postului sau dispozitii. e legal sa procedeze astfel angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 16:23, 8 Septembrie 2013
Nu e legal. Incercati sa depuneti o cerere de marire a salariului, justificand foarte bine cererea dvs.:noile responsabilitati/sarcini pe care va le-ati asumat la solicitarea verbala al sefului; Indeplinirea la timp a sarcinilor; realizarile recente, etc. si totodata ii aduceti la cunostinta temerile dvs. referitor la prejudiciu care il puteti comite privind ultima solicitare de a prelua atributiile postului din domeniul in care nu sunteti specializata, precum si de care nu mai aveti timp fiind supraincarcata cu indeplinirea atributiilor dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa preiei sarcinile unui coleg de pe alt post, in perioada concediului de odihna? lory78 lory78 Buna ziua! Poti fi pus sa preiei sarcinile gestionarului in perioada concediului de odihna si in acelasi timp sa iti indeplinesti si sarcinile conform fisei ... (vezi toată discuția)
Fisa postului CitizenK CitizenK Salutare, lamuriti-ma va rog cu o chestiune legata de fisa postului. Am primit de cateva zile o anexa la fisa postului pentru un post (din firma la care ... (vezi toată discuția)
Refuz repetat semnare fisa post BigBoy BigBoy Buna ziua,vă salut cu respect și vă rog să mă sfătuiți într-o problemă delicată legat de un salariat problemă și permanent specializat pe ... (vezi toată discuția)