avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prezentarea la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prezentarea la notar

Buna ziua.

Istoria acestei povesti este din 2009. Pe scurt, in 2009 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui apartament care figura in autorizatia initiala ca spatiu tehnic. Termenul pentru predare CF pentru apartament cu destinatia de locuinta a fost 10 martie 2010. Doar anul acesta in iunie 2013 am fost chemati la notar pentru intabulare, intrucat abia in 2013 s-a reusit schimbarea destinatiei in apartament. Am refuzat semnarea contractului final pe motiv ca vanzatoarea are sa ne plateasca penalitati care depasesc diferenta de plata.
Noi , in calitate de cumparatori, am deschis proces in 2011 pentru reziliere contract, dar in 2013 judecatorul ne-a respins cauza de fond si nici pana azi nu am primit motivarea.
Am pus apartamentul in vanzare si am zis ca daca gasim pe cineva care sa il cumpere, luam avans si ii platim constructorului diferenta de bani si "uitam" si de proces si de multe alte probleme si suferinte pe care ni le-a cauzat de-a lungul anilor.
Intrebarea mea este acum cum sa procedam. Ar exista riscul ca acest constructor sa se prezinte la notar si sa nu vrea sa semneze contractul final pentru ca poate acum el este cel "nervos" ca nu am dorit noi sa semnam contractul in iunie 2013. (Mentionez ca si noi l-am chemat pe el in anul 2011 la notar si atunci inheierea notariala a fost ca nu se semneaza contractul final pe motiv ca nu este schimbata destinatia).

Si daca asa se va intampla...sa se prezinte la notar, dar sa nu vrea sa semneze contractul final...ce putem noi face in aceasta situatie?

Multumesc si astept cu interes raspunsul d-voastra.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 10:12, 8 Septembrie 2013
luati incheiere de la notar ca sunteti singurul care s-a prezentat, apoi mergeti la un avocat sa va formuleze actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati neexecutare contract password password Buna ziua. Am semnat in 2009 un antecontract de vz cumparare apartament cu termen predare CF in 2010. Constructorul ne-a chemat la intabulare abia in ... (vezi toată discuția)
Certificare notariala ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua! In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament, care la mom respectiv nu avea decat autorizatie de spatiu ... (vezi toată discuția)
Definitie apartament ContSters200727 ContSters200727 Am incheiat un antecontract de vz-cumparare in anul 2009 pentru un apartament situat la demisol, la care ni s-a anexat o copie dupa o autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)