avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul complet de cotizare

In formula pe baza careia se determina punctele de pensie, stagiul complet de cotizare este fix ,functie de data nasterii,in orice moment al pensionarii?Concret:sunt nascut in08091963,am50 ani,iesit azi la pensie,indeplinesc conditiile de pensie cu reducerea varstei de la 45 ani,gr.1 28 ani,militar.Cred ca daca indeplineam aceleasi conditii de pensionare ,dar eram mai in varsta(sa zicem cu 5 ani),aveam o pensie mai mare sau gresesc..?Sau:daca doua persoane realizeaza stagii de cotizare si punctaje medii anuale identice un criteriu care le influenteza nr.punctelor de pensie este varsta,din cauza ca stagiile complete de cotizare sunt diferite?
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
viorelus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:58, 12 Noiembrie 2013
Deci, inteleg ca avem doua feluri de pensionari ;cu PMA /20 si PMA/20+[1.......10]Pe cand o lege unica a pensiilor?Unii pensionari ,in conditii similare, sunt 'mai egali ca ceilalti',nu?
Desi nu era problema mea,eu am deschis un astfel de subiect pe grupa II-a de munca.
Nu a interesat pe nimeni si a fost inchis.

Il gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Este o penalizare mascata .daca ieseam la pensie in septembrie 2008 aveam cu aproximatie tot atatea puncte pensie realizate. Pentru cei nascuti tot in septembrie 1963,dar iesiti la pensie inainte de legea263/2010 ,care au contribuit in continuare la fondul de pensii ,daca cer recalcularea pensiei,ce stagiu complet de cotizare se va utiliza?primii cinci ani de contributie ,dupa pensie ,nu vor avea efect asupra cuantumului pensieisau s-ar putea diminua pensia??CONCLUZIE:cei de dinainte de 1970 ,nascuti,primesc un bonus,dar acesta nu este egal pentru toti.De ce?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
viorelus, utilizator
Daca am inteles eu bine,problema d-voastra este:
De ce nu s-a aplicat stagiul complet de 21 de ani si 4 luni,corespunzator lunii septembrie 2013.
Corect ?
DA!EU CONSIDER CA SUNT 'ECHIVALENTUL UNUI ASIGURAT', NASCUT IN1959 [APROX.]CARE A LUCRAT IN CONDITII NORMALE.AM REALIZAT STAGIUL COMPLET SI EU SI APROAPE ESTE DUBLU'

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei de pensionare si stagiul complet de cotizare claustropitec claustropitec Va rog sa ma lamuriti daca la pensionarea pe Legea 341/2004, in calcularea pensiei, odata cu reducerea varstei de pensionare, se aplica si o scadere ... (vezi toată discuția)
Depasire stagiu minim cotizare daiciulescugica daiciulescugica Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca se adauga procent suplimentar la calcul pensie pentru limita de varsta,care sa fie in functie de anii cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie limita de varsta - persoana cu handicap preexistent calitatii de asigurat Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Avem urmatoarea speta. Barbat, nascut in mai 1961, perioada de cotizare 30 de ani cu handicap accentuat preexistent. Are un punctaj total de 37.02389 care ... (vezi toată discuția)