avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC1 se suprapune cu CCC2 - care sunt pasii de urmat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC1 se suprapune cu CCC2 - care sunt pasii de urmat pentru a obtine majorarea de 600 lei pe timpul suprapunerii?

Buna ziua,
Fiul meu s-a nascut pe 16. dec. 2011, sunt in CCC pana in dec. 2013. Intre timp am nascut si o fetita, pe 20. iunie 2013. Cele doua CCC se suprapun timp de aproape 6 luni. Din cate am inteles eu din OUG 111/ 2010 Art. 9, as fi indreptatita sa beneficiez de asa numita majorare de 600 lei pe timpul suprapunerii celor doua CCC. Doresc sa intreb daca este vorba doar despre 600 lei in total pentru al doilea copil sau despre 600 lei majorare plus 200 lei alocatie (pe langa 600 lei indemnizatie plus 200 lei alocatie pentru primul copil)? In afara de acestea as mai dori sa aflu care sunt pasii de urmat pentru a obtine aceasta majorare? Ce acte trebuie sa depun, unde si pana cand? Angajatorul mi-a spus ca nu-mi poate da un nou act aditional de prelungirea suspendarii CIM pana ce primul nu expira. In HG despre aplicarea OUG 111/ 2010 a citit ca pentru obtinerea majorarii trebuie doar sa scriu o cerere si sa o predau impreuna cu certificatul de nastere de la al doilea copil la ASCO, fara sa mai am nevoie de orice altceva. Este adevarat acest lucru? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kat_deb , utilizator 18:30, 8 Septembrie 2013
1. Veti primi indemnizatie pentru CCC1 pana pe 16 decembrie 2013 inclusiv.

2. Incepand cu 17 decembrie 2013 veti intra in CCC2 si veti primi indemnizatie pentru CCC2.

3. - Pe perioada de suprapunere veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei.
- Mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a copilului al doilea si solicitati cei 600 lei si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.
- Mergeti la Primarie cat mai repede (ati cam intarziat din iunie si pana in septembrie).

4. - Cu cateva zile inainte de a implini primul copil 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie si completati cererea pentru indemnziatia pentru CCC2.

5. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie maryag maryag am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sau stimulent? maitairina maitairina Buna ziua. As vrea si eu un raspuns pe care nu prea mi-l da nimeni. Sunt in concediu de crestere copil, iar pe 8 octombrie 2013 am nascut cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)