avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesorala

buna ziua asi dori sa imi explice cineva cum este cu succesiune si alte drepturi.Unul dintre parinti mei a decedat mai exact tatal,casa este trecuta pe ambi parinti,iar noi suntem patru frati succesiunea nu am facuto ,iar acum mama sta cu un alt barbat de aprocsimativ un an.Asi dori sa stiu ce ar trebui sa facem si daca acest barbat cu care sta mama in concubinaj are ceva drepturi.
Cel mai recent răspuns: padurean , utilizator 19:29, 9 Septembrie 2013
Concubinul mamei nu dobandeste niciun drept de proprietate. Daca ati acceptat succesiunea dupa tata, in masa succesorala intra cota lui din bunul comun (in principiu, jumatate din apartament), restul de jumatate fiind al mamei, iar cotele de mostenire vor fi de 1/4 pentru mama si 3/4 pentru copii, asta insemnand ca dupa dezbaterea succesiunii dreptul de proprietate asupra apartamentului va fi intabulat in cota de 5/8 pentru mama si 3/8 pentru copii.

Daca mama se va casatori cu actualul concubin iar acesta va supravietui mamei dumneavoastra, el va mosteni cota de 1/4 din cota de 5/8 a mamei, caz in care va avea cota de 5/32 din apartament, restul de 27/32 fiind al dumneavoastra.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de mostenire baderca2 baderca2 V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 4 ani (nu am facut succesiunea), iar mama mea acum 4 luni si a ramas casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)