avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate teren

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele 2 intrebari:
1.Emiterea unui certificat fiscal de catre primarie (pentru vanzarea unui teren), atesta dreptul de proprietate al persoanei care a primit certificatul fiscal?
2. Pentru un teren obtinut in urma unei sentinte definitive si irevocabile din 2009
, mai pot obtine acum titlu de proprietate? (solicitarea se adreseaza primariei?)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aelemarac , utilizator 10:44, 12 Septembrie 2013
Certificatul fiscal nu este act de proprietate.
Sentinta definitiva si irevocabila prin care vi se attribute Terenul este act de proprietate impreuna cu o dispozitie de primarie si un proces verbal de pun ere in posesie.
Certificatul fiscal atesta ca obtineti un venit impozabil pe acel teren.
Certificatul fiscal este un document care atestă faptul că proprietarul figurează pe rolul administraţiei financiare locale cu imobilul care se va vinde, imobil a căror impozite sunt achitate la zi, nefiind urm[rit de eventuale debite sau amenzi.Se eliberează proprietarului pe baza actului de identitate. Este valabil 30 zile de la eliberare. Nu reprezintă titlu de proprietate ci înregistrarea fiscală se efectuează pe baza acestuia.
În privinţa sentinţei definitive şi irevocabile, vedeţi exact cum este formulat dispozitivul acesteia în sensul a ceeace a dispus concret instanţa.
Deci, in baza unei sentinte definitive si irevocabile din 2009 trebuie sa solicit Primariei un proces verbal de punere in posesie care este cu aceeasi valoare juridica ca si titlul de proprietate?
Faptul ca mi se elibereaza un certificat fiscal (si eventual fac transferul de proprietate fiicei mele) este o dovada ca locul este al meu?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate inscrie "definitiva si irevocabila" pe o sentinta din anul 1979 privind un drept de proprietate? cory768 cory768 s-a construit o cladire pe un teren primit ca donatie. donatorul a atacat dreptul de proprietate asupra cladirii, si instanta a dat sentinta (in anul 1979) ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare-cumparare apartament catyusha26 catyusha26 Buna ziua, Imi poate spune cineva ce acte sunt necesare in momentul in care vrei sa cumperi un apartament , pe a actul propriu zis de vanzare cumparare, ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol maria0652 maria0652 Doresc sa vand fiicei mele un teren agricol. Care este procedura? (vezi toată discuția)