avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se mai poate inscrie "definitiva si irevocabila" pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se mai poate inscrie "definitiva si irevocabila" pe o sentinta din anul 1979 privind un drept de proprietate?

s-a construit o cladire pe un teren primit ca donatie. donatorul a atacat dreptul de proprietate asupra cladirii, si instanta a dat sentinta (in anul 1979) prin care se stabileste ca dreptul de proprietate apartine persoanei care a primit terenul si care a construit ulterior imobilul.
sentinta data in anul 1979 nu are inscris "definitiva si irevocabila", ci doar legalizarea facuta de judecatorie (stampila si timbru fiscal+timbru judiciar)
am urmatoarele nelamuriri:
1. pe aceasta sentinta, atat de veche, mai trebuie inscris "definitiva si irevocabila"?
2. daca e necesar sa se inscrie "definitiva si irevocabila", acest lucru se rezolva ca la toate celelalte sentinte, in ciuda faptului ca e foarte veche, sau trebuie o procedura speciala?
3. sentinta reprezinta act de proprietate pentru imobilul construit?
va rog mult, ma poate ajuta cineva cu aceste informatii?
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 13:17, 25 Martie 2010
Pe baza acestei sentinte s-a facut rolul fiscal ?
Daca da, nu mai este nevoie de nici o adaugire, mai ales ca este o hotarare legalizata.
Puteti eventual sa cereti investirea cu formula executorie a acestei hotarari, care, da, reprezinta titlu de proprietate.
Da, s-a facut rolul fiscal. se plateste impozit pe imobilul respectiv.
Imi permit sa va mai intreb doua lucruri:
1. este necesara dovedirea existentei unui rol fiscal printr-un document anume?
2. persoana care figureaza ca proprietar a decedat, iar mostenitorul inca nu si-a facut actele de succesiune. investirea cu formula executorie se poate realiza de catre persoana fizica mostenitoare, neasistata de un avocat, cerand relatii la tribunal, sau este necesar sa angajeze un avocat pentru aceasta procedura?
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
1. Rolul fiscal se dovedeste cu o adeverinta de la primaria de la imobil.
2. Investirea cu formula executorie trebuie sa o faca una din persoanele care apar in hotararea judecatoreasca (reclamantul sau paratul). Mostenitorul neavand nici un fel de document care sa ateste ca vine din partea uneia din partile procesului (certificat de mostenitor sau procura) nu poate obtine aceasta investire cu formula executorie.
Aceasta procedura se poate face fara asistenta unui avocat. Se face o cerere de investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti nr... pronuntata la data de ... de catre .... , la care se ataseaza taxa de timbru judiciar de 4 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.
multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)