buna ziua,sint intr-o problema si sper sa ma ajutati cu un raspuns.
sint in divort cu sotul meu si cu care am o fetita care pentr-u moment este la mama lui in italia,vreau sa termin acest proces de divort cit mai repede.
sint insarcinata cu copilul altei persoane decat sotul meu, trebuie sa nasc la sfarsitul luni octombrie si nu stiu cum sa procedez.
avocatul meu mia spus ca decizia de divort o sa vina abia la sfirsitul divortului si asta cred ca ar mai dura ceva timp.
mi sa dat un sfat in felul urmator:-sa inchid procesul si sa fiu dacord ca fata sa i se acorde lui si totodata sa pot recapata numele anterior.
credeti ca o sa mai pot redeschide acest proces pentr-u redabindirea custodiei copilului,asi mai avea o oarecare credibilitate in fata judecatorului.
va multumesc.
Doamna, depinde ce doriti dumneavoastra.
In primul rand, daca vreti ca fetita sa aiba domiciliul la dvs. cu noua familie, ati cam pierdut startul, in timpul divortului copilul trebuia sa fie cu dvs.
Daca puteti recupera fetita, atunci, in functie de conditiile pe care i le puteti oferi pentru crestere si educare, aveti sansa sa obtineti domiciliul ei la dvs.
Daca se stabileste domiciliul fetitei la tata, cu acordul sau fara acordul dvs., o schimbare ulterioara este greu de obtinut, poate daca dispare tatal...Nu e vorba de credibilitatea dvs. in fata judecatorului, ci de faptul ca veti fi instrainata de fetita si, in final, chiar ea nu va dori o schimbare.
Odata cu pronuntarea divortului, instanta de tutela va hotara , daca este cazul, si asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul , de invoiala parintilor, pe care ii asculta.
Potrivit art. 373 din Codul civil , divortul poate avea loc:
a-prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti, ori la cererea unuia dintre soti care e acceptata de celalalt;
b atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
d la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei."
Poate lua minorul?
AniOevet
Buna ziua, in urma casatoriei a rezultat o fetita de 2 ani si 2 luni. Problema mea este urmatoarea: tatal fetitei ce nu mai locuieste cu noi de 1 an si 2 luni ... (vezi toată discuția)