Buna ziua, in urma casatoriei a rezultat o fetita de 2 ani si 2 luni. Problema mea este urmatoarea: tatal fetitei ce nu mai locuieste cu noi de 1 an si 2 luni doreste acum sa ia minora si sa o aduca,inapoi la domiciliul meu, atunci cand va mai vrea el ( asa s-a exprimat). Suntem inca casatoriti, abia saptamana ce vine urmand sa depun actele pentru divort, am amanat depunerea actelor pentru ca mereu imi promitea ca ne vom intelege si vom divorta la notar. Intrebarea mea este daca el poate lua copilul fara acordul meu si sa mi-l mai dea atunci cand instanta va hotara la cine ramane copilul.
Mentionez ca niciodata nu i-am interzis sa vina sa vada copilul, iar de fiecare data cand a dorit a venit si a stat cat a considerat.
Nu sunteti obligata sa ii dati copilul.
Are dreptul de a-l vedea in prezenta dvs. in prezent.
Incercati sa vorbiti mai mult cu avocatul si daca nu are timp de dvs. ar trebui sa il schimbati.
Vor aparea probleme si avocatul trebuie sa aiba timp de dvs.
Va multumesc pentru raspuns... el imi spune tot timpul ca nu suntem inca divortati deci are dreptul sa ia copilul cat vrea si unde vrea, plus ca ieri m-a amenintat ca daca nu fac bagajul fetitei ca sa o poate lua luni, o sa vina cu politia si tot o va lua
Tatal are aceleasi drepturi si obligatii ca si mama atat in timpul casatoriei cat si dupa divort. In lipsa unei hotarari judecatoresti nu puteti sa ii interziceti sa vada copilul sau sa iasa cu el.
Incercati sa ajungeti la o intelegere pentru ca altfel urmeaza sa va petreceti urmatorii ani pe holurile tribunalelor.
niciodata nu i-am interzis sa vina sa vada copilul, ba mai mult, de f multe ori eu am insistat... dar este legal ca el sa ia copilul si sa nu il mai aduca inapoi, tinand cont ca pana la aceasta varsta copilul nu a fost despartit de mine nici macar o zi?
Nu poate lua copilul cu politia.
Important este sa il poata vedea dar e bine sa aveti grija sa nu fuga cu el.
Tineti contact cu avocatul ca sa va lamuriti mai bine.