Buna ziua, in urma casatoriei a rezultat o fetita de 2 ani si 2 luni. Problema mea este urmatoarea: tatal fetitei ce nu mai locuieste cu noi de 1 an si 2 luni doreste acum sa ia minora si sa o aduca,inapoi la domiciliul meu, atunci cand va mai vrea el ( asa s-a exprimat). Suntem inca casatoriti, abia saptamana ce vine urmand sa depun actele pentru divort, am amanat depunerea actelor pentru ca mereu imi promitea ca ne vom intelege si vom divorta la notar. Intrebarea mea este daca el poate lua copilul fara acordul meu si sa mi-l mai dea atunci cand instanta va hotara la cine ramane copilul.
Mentionez ca niciodata nu i-am interzis sa vina sa vada copilul, iar de fiecare data cand a dorit a venit si a stat cat a considerat.
Daca Autoritatea tutelara nu gaseste acasa pe nimeni(deci daca nu i se deschide usa), va lasa in cutia postala o invitatie, cu date de contact si atunci va puteti intelege cu inspectorii cand sa vina ca sa va gaseasca acasa.
In privinta minorei, asa cum ati fost sfatuita mai sus, este bine sa nu lasati fetita sa fie luata de dansul, nu de altceva, dar de luat e simplu, de adus inapoi e foarte complicat, tocmai fiindca aveti drepturi egale, asa cum s-a scris mai sus. Daca nu-i dati fetita, va poate reclama la protectia Copilului, cei de acolo vor veni sa vada in ce conditii traieste minora, vor monitoriza relatia minor-parinti, este bine fiindca de fata cu ei nu poate lua copilul si sa nu-l mai aduca inapoi.