avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare fortata

Buna seara,ma numesc Florin si am o intrebare pentru dumneavoastra.Tatal meu a decedat in urma cu cativa ani,suntem 3 frati impreuna cu mama.Nu s-a facut succesiunea pentru casa,ceilalti 2 sunt impotriva mea si s-au aliat cu mama.Pot face demersurile necesare pentru a ma evacua IMPOTRIVA vointei mele? Nu am unde sa ma duc si nu mi-ar fi de folos nici o compensatie financiara.Vreau sa raman in camera mea,dar ceilalti nu sunt de acord,va rog sa-mi da-ti o mana de ajutor
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 12:17, 20 Septembrie 2013
Deschideti succesiunea dupa tatal decedat si obtineti certificatl de mostenitor. Nu uitati sa achitati cota ce va revine din cheltuielile de intretinere, pt ca sa nu aiba pretentii din acest punct de vedere.
Procedati la dezbaterea succesorala, operatiune finalizata cu emiterea unui certificat de mostenitor.

Succes.
va multumesc pentru raspunsuri,referitor la cheltuielile de intretinere precizez faptul ca mama achita totul,de la lumina pana la cablu,eu nu particip cu un cent la intretinere,deasemenea tin sa mentionez faptul ca aceasta situatie mi-a indus foarte mult stres,in asa masura incat deseori consum alcool si nu ratez nici o ocazie de a-mi defaima mama si a-i adresa cuvinte jignitoare(pe buna dreptate de altfel,ce mama ar vrea sa-si arunce copilul in strada).Am inteles ca daca vine cu martori si dovedeste ca nu poate sa convietuiasca cu mine din pricina comportamentului meu abuziv,poate sa imi plateasca compensatii si sa ma dea afara,oare este adevarat?
Am uitat sa mentionez faptul ca am un loc de munca stabil,ce-mi aduce venituri.Am 45 de ani.Dar din cauza situatiei nu pot sa gandesc limpede si refuz sa imi achit darile in casa,mama la randul ei incuie bucataria si nu imi permite accesul acolo,nici macar sa iau o paine(ceea ce mi se pare normal avand in vedere faptul ca nu aduc venituri in casa).Uneori gasesc usa camerei incuiata si sunt nevoit sa recurg la forta bruta pentru a o deschide,ma feresc sa-mi lovesc mama,pentru ca asta si urmareste sa ma bage in inchisoare.E o situatie foarte neplacuta,doresc sa fiu lasat in pace,sunt bine intentionat si vreau sa ma integrez in aceasta casa,dar ei s-au aliat impotriva mea si cauta sa ma dea afara pe orice cai,si-au angajat avocat si ma ameninta ca nu mai este mult si am sa fiu aruncat in strada...sau mai rau...la puscarie ! Tin sa mentionez faptul ca nu-mi pot permite sa deschid succesiunea,vreau doar sa stiu daca ei (vulturii) ma pot da afara din casa,sau legea imi permite in continuare sa am camera mea si sa-mi vad de viata in continuare
Da, va pot da afara, dezbat succesiunea in instanta, cer partajul, va vor plati sulta pt cota dvs mica, apoi OUT.
referitor la cheltuielile de intretinere precizez faptul ca mama achita totul,de la lumina pana la cablu,eu nu particip cu un cent la intretinere,deasemenea tin sa mentionez faptul ca aceasta situatie mi-a indus foarte mult stres,

Ce v-a adus stres.. faptul ca mama plateste tot in acea casa si dvs nimic ? Pe a cui paine s-o luati din bucatarie, pe cea muncita de mama ?
legea imi permite in continuare sa am camera mea si sa-mi vad de viata in continuare


Nu, cota dvs e prea mica pt a avea o camera in acea casa.. apoi de care viata sa va vedeti, dvs sa beti si mama sa plateasca ? Nu, in niciun caz. Chestie de timp pana ajungeti in strada.




Alte discuții în legătură

Succesiune după tată prin judecătorie una dintre părți nu ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Succesiune după tată prin judecătorie una dintre părți nu a dorit succesiunea. Este vorba de mamă și cele doua fiice. Mama primește cota de 2/8 iar ... (vezi toată discuția)
Se dezbate succesiune după tată. mama și cele doua fete în ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Se dezbate succesiune după tată. Mama și cele doua fete în instanță deoarece fata cea mare nu dorește succesiunea sperind ca mama va muri se afla ... (vezi toată discuția)
Dreptul de la tata adalyfe adalyfe buna-dimineata. as vrea si eu sa stiu ce drept am dupa decesul tatalui meu. noi suntem 4 frati, tatal meu a decedat in urma cu 10-11 ani, dar nici un copil nu ... (vezi toată discuția)