avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se dezbate succesiune după tată. Mama și cele doua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se dezbate succesiune după tată. Mama și cele doua fete în ...

Se dezbate succesiune după tată. Mama și cele doua fete în instanță deoarece fata cea mare nu dorește succesiunea sperind ca mama va muri se afla într-un stadiu avansat de boala și ea va ramine în casa compusa din 3 camere curte separat de casa o bucătărie și magazie, un pogon de pamiint. Mama plătește taxa de timbru 114mil.in rate pt ca are pensie minimă. Procesul se afla în faza de expertiza a casei și terenuri plătită tot de mama. Cotele sunt stabilite 2/8mama iar 3/8 fiecare fata. Întrebarea este mama poate sa ramina cu casa fiind soția supraviețuitoare și ne avind altă locuință sau cele trei camere le revin fiecăreia?cit înseamnă 3/8 pt. fiecare fata. O camera, jumătate.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:48, 8 Ianuarie 2021
Cotele sunt ideale și abstracte.
Ele nu pot fi identificate fizic.
Pentru împărțirea concretă a bunurilor se face partajul.
Acum, depinde de casa si terenul dvs.
Ca sa le împărțiți la 3, înseamnă să aveți fiecare iesire separată din casa si iesire la drum.
De regulă, în instanță, imobilul este atribuit integral unuia dintre moștenitori, cu obligația de a achita sulte celorlalți.
Deci ca răspuns la întrebarea dvs, mama are șanse să rămână în casă, dar va trebui să vă achite dvs si surorii sultele stabilite de instanța.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
raluk0207, utilizator
Eu doresc ca mama sa ramina în casa dar sora vrea o camera din casa deși a fost la un pas sa o bată pe mama. Prin comportamentul ei nu vreau sa locuiască cu mama. Și nu există întrări separate în casa, curte. Mama o va despagubii dar nu știu dacă se poate în timp. Sau dacă sora va spune ca nu pleacă din casa pina nu ii achita despăgubirea. Menționez ca sora are o camera încuiata cu lacăt spunind ca este camera ei.
Pana la finalizarea procesului, nu prea aveti ce face.
Daca instanta va decide sa atribuie mamei intreaga locuinta, in baza hotatarii judecatoresti, mama va fi proprietar exclusiv, avand dreptul sa o evacueze pe sora dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată prin judecătorie una dintre părți nu ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Succesiune după tată prin judecătorie una dintre părți nu a dorit succesiunea. Este vorba de mamă și cele doua fiice. Mama primește cota de 2/8 iar ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora dezbatem succesiunea după tata prin judecătorie. ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Mama, eu și sora dezbatem succesiunea după tata prin judecătorie. Sora a încuiat o camera, bucătăria și magazia spunind ca sunt ale ei. Am ajuns în ... (vezi toată discuția)
Cit inseamna 2/8 cât ii revine mamei si 3/8 fiecărui copil in ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Cit inseamna 2/8 cit ii revine mamei si 3/8 fiecarui copil in nr de doi din casă, curte, grădină si două loturi de pamiint. Mama dorește să rămână în ... (vezi toată discuția)