avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după tată prin judecătorie una dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după tată prin judecătorie una dintre părți nu ...

Succesiune după tată prin judecătorie una dintre părți nu a dorit succesiunea. Este vorba de mamă și cele doua fiice. Mama primește cota de 2/8 iar fiecare fata 3/8.Una dintre fete cedează cota mame pt a ramine mama în casa cea de-a doua fata încuie o camera din casa spunind ca este a ei. Suntem în etapa de așteptare a experților pt evaluarea casei curte și gradina. Întrebarea este putem obliga sora sa plece din casa cu achitarea unei sulte? Mama și eu nu ne înțelegem cu ea. Pt a ramine mama în casa o putem despăgubi pe sora pt cota care o are 3/8? Cit înseamnă mai exact aceasta cota? 3/8 din casa doar sau din întreg lotul partajabil?
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 11:12, 3 Mai 2023
Depinde cum va decide instanta si ce ati solicitat în actiune.in principiu, da.oricum pana la solutionare sunteti in indiviziune deci nimeni nu poate ..bloca o camera.
Eu am cerut ca mama sa ramina în casa pt ca nu are alta locuință și sa o despăgubească pe sora mea. Dar sora tine încuiata o camera spunind ca este a ei am chemat făcut sesizare la Politie sa nu tina camera sub lacat și Politia a spus ca nu are ce sa facă pt ca nu știe cui ii revine casa și încă nu avem titlu de proprietate!
Am spart lacătul la acea camera pe care o tine încuiata sora mea și a doua zi cind am fost sa ii duc mamei mincare sora, cumnatul și ginerele mau bătut în curte. Acum alta lege timpita merg sa ma confrunt cu ei în sediul Politiei ca ei au declarat alt ceva deși am depus ca proba o înregistrare audio, certificat medico-legal. Îmi da în cap și ma pune fata în fata cu asasinul! Fix legea e făcută pt hoți, tilhari, criminali scăpa cine poate!

Antoanela Geaman a scris:

Depinde cum va decide instanta si ce ati solicitat în actiune.in principiu, da.oricum pana la solutionare sunteti in indiviziune deci nimeni nu poate ..bloca o camera.

Pentru a evita stresul si multe alte conflicte(sau amenzi) incercati sa locuiti in alta parte impreuna cu mama d-voastra pana la finalizarea actelor. Oricum mama d-voastra va detine cea mai mare cota din mostenire si impreuna sigur veti putea sa ii achitati o sulta surorii si sa o evacuati. dar pana atunci cel mai indicat ar fi sa locuiti in alta parte. Nu e bine sa cedati partea d-voastra mamei, pentru ca daca mama decedeaza atunci sora d-voastra va mosteni si mai mult si nu mai aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se dezbate succesiune după tată. mama și cele doua fete în ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Se dezbate succesiune după tată. Mama și cele doua fete în instanță deoarece fata cea mare nu dorește succesiunea sperind ca mama va muri se afla ... (vezi toată discuția)
Cit inseamna 2/8 cât ii revine mamei si 3/8 fiecărui copil in ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Cit inseamna 2/8 cit ii revine mamei si 3/8 fiecarui copil in nr de doi din casă, curte, grădină si două loturi de pamiint. Mama dorește să rămână în ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora dezbatem succesiunea după tata prin judecătorie. ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Mama, eu și sora dezbatem succesiunea după tata prin judecătorie. Sora a încuiat o camera, bucătăria și magazia spunind ca sunt ale ei. Am ajuns în ... (vezi toată discuția)