avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura Cum fac actele la o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura Cum fac actele la o casa

Cum se procedeaza daca intr-o curte traiesc mai multe familii de exemplu 3 si toti sunt frati, mama lor se decide sa le faca acte pe casele lor adica sa imparteasca in parte sa le da la toti bucata aia de mostenire care au casa pe locul ei pentru ca este prea batrana si nu sti cat o mai duce si in asa fel sa nu exista certuri intre ei in acea curte , eu acum vreau sa stiu ce acte trebuie si cat dureaza chestia asta si cat costa sa aducem masuratorul mai multe chesti cine ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:16, 9 Septembrie 2013
Cand se va face lotizarea, expertul va stabili automat si obligatoriu o cale de acces pentru casele din spate. Pentru calea de acces nu este nevoie sa fie de acord fratii, fratii sunt obligati sa va asigure accesul la casa.
Dreptul de acces la proprietatea proprie constituie o servitute. Dreptul de servitute de trecere este un drept care se dobandeste prin inscris autentificat de catre notarul public si se intabuleaza in cartea funciara in baza respectivului act de constituire drept de servitute de trecere
Trecerea adica cararea comuna pe care trec sa ajung la casa mea are 2 metri
Se va constitui un drept de servitute.
Cat dureaza sa scoti cartea funciara adica nu are si trebuie scoasa ?

Alte discuții în legătură

Dezmembrare pentru a deveni proprietari petcool petcool Buna seara, In acest an am reusit sa deschid dosarul de mostenire dupa bunicul meu, poveste incalcita, multi frati imprastiati prin tara, alergatura dupa ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare nimeni8888 nimeni8888 Buna ziua, Se poate face o vanzare a unei parti dintr-o proprietate atata timp cat exista un singur cadastru si nu este impartit terenul? Ex. teren 1000mp, ... (vezi toată discuția)