avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce modalitati pot folosi pentru a obtine banii de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce modalitati pot folosi pentru a obtine banii de la un client ce refuza(amana) sa faca plata unei facturi.

Buna Ziua,
Ma aflu in situatia in care un client tot amana plata unei facturi(diverse motive), desi exista un contract semnat unde este specificat data scadenta si existenta de penalitati in caz ca data scadenta nu este respectata.
Ce modalitati as avea la dispozitie prin care acesta sa fie obligat sa faca plata?
Cel mai recent răspuns: cosminbc , utilizator 10:11, 25 Septembrie 2013
Printr-o ordonanta de plata(este mai rapid) sau pe dreptul comun. Ambele necesita proceduri prealabile. In cazul ordonantei trebuie sa-l notificati ca are de plata suma de......, iar in cazul in care mergeti pe o actiune in pretentii (drept comun) trebuie sa parcurgeti procedura informarii(procedura medierii).
Buna ziua,
dupa cum va raspuns si colega noastra mai sus, printr-o "ordonanta de plata-este calea mai rapida sau pe dreptul comun. Ambele necesita proceduri prealabile. In cazul ordonantei trebuie sa-l notificati ca are de plata suma de......, iar in cazul in care mergeti pe o actiune in pretentii (drept comun) trebuie sa parcurgeti procedura informarii(procedura medierii)".
Trebuie sa luati in calcul ca nu mereu rata de reusita este de 100% in aceste cazuri din motive care tin de economia jocului: pot sa intre in faliment, pot disparea de pe teritoriul Romaniei...etc. Dar de principiu aceste 2 modalitati sunt cele mai rapide si eficiente.

Cu stima,
Boeriu si Asociatii


Am trimis notificare catre resprectivul, plata nu a fost efectuata, care imi sunt optiunile in continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea in cazurile comerciale parintily parintily Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie: in cazul in care trebuie sa initiez un proces impotriva unei firma pentru neplata unei facturi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pretentii - cerere introdusa cf ncpc Irina S. Irina S. Inainte de introducerea cererii de chemare in judecata avand ca obiect pretentii ( suma de bani neplatita conform unui contract de inchiriere. Ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata si informarea cu privire la mediere dana_toader dana_toader Buna ziua, A avut cineva caz pe ordonanta de plata dupa introducerea obligativitatii informarii cu privire la mediere? E nevoie la ordonanta de plata sau nu a ... (vezi toată discuția)