avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conditii imprumut SRL-persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conditii imprumut SRL-persoana fizica

Buna ziua,
Am infiintat un SRL in Calarasi, in baza unui contract de comodat.
Acum am dori sa facem un act aditional la contractul existent prin care SRL-ul sa imprumute cu o suma de bani proprietarul pentru a construi o anexa la casa in care ne desfasuram si noi activitatea in care sa stipulam ca in schimbul acelor bani, el se obliga ca timp de 20 de ani sa nu evacueze, in caz contrar sa restituie suma.
Sau exista vreo posiblitatea ca firma sa construiasca in numele lui (cu aceeasi conditie de cedare a spatiului pe o perioada de x ani), deoarece in acest fel ma incarc si eu cu costuri?

As dori sa stiu ce modificari implica?
Este nevoie daca o sa imi desfasor activitatea intr-o anexa care a fost construita ulterior datei de infiinatre a societatii (unde am sediul social) sa infiintez punct de lucru nou sau sa depun ceva acte la Registrul Comertului?

De asemenea as dori sa stiu in ce masura doua persoane fizice pot impumuta un SRL, ce tip de contract ar trebui sa existe intre aceste parti?

Va multumesc mult!

Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AdrianaLun , utilizator 14:56, 10 Septembrie 2013
1. Nu puteti incheia un act aditional la contractul de comodat si nici un contract de imprumut intre societatea (imprumutator) si alta persoana fizica sau juridica (imprumutat), intrucat societatea nu este autorizata sa desfasoare acest tip de activitate (imprumuturi financiare nebancare).
2. O solutie ar fi ca anexa la imobilul existent sa se construiasca de catre societate, urmand ca imobilul rezultat sa fie proprietatea societatii, cu conditia ca proprietarul constructiei existente sa isi dea acordul in acest sens. Puteti in baza contractului de comodat sa efectuati constructii pe terenul proprietatea unui tert, cu acordul acestuia si cu "riscul" ca la incetarea contractului de comodat proprietatea asupra noii constructii sa revina proprietarului terenului.
3. Este nevoie sa inregistrati la registrul comertului schimbarea sediului societatii doar in masura in care sediul societatii s-a schimbat la o alta adresa administrativa.
4. Orice persoana fizica poate imprumuta o societate in baza unui contract de imprumut.
In primul rand multumesc pentru raspuns.
As dori sa va intreb ce documente ar trebui sa am, ca eu societatea sa construiesc si proprietatea sa fie a mea.Acordul proprietarului il voi avea, insa as vrea sa stiu ce alte documente mai sunt necesare.

Va multumesc,

Adriana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Inffintare spatiu petreceri copii angela23 angela23 Buna ziua, As dori sa stiu ce acte si autorizatii sunt necesare pentru infiintarea unui spatiu pentru petrecerile de copii. Se poate organiza ca si obiect ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)